Spor

Profesyonel yumruk oyuncusu Seren Ay Çetin: Amacım dünyada bellik biçimine gelmek

Dünya Boks Konseyi (WBC) sim tümsekli sahibi Seren Ay Çetin, etraflıca seneler süresince ferah sıkletin en dobra avrat boksörü edinmek ve dünyada bellik biçimine doğmak istediğini söyledi.

Profesyonel yumruk oyuncusu Seren Ay Çetin: Amacım dünyada bellik biçimine gelmek
18-01-2023 12:07
İstanbul

Efsane adlar Muhammed Ali ve Mike Tyson'ın bökelik yaşamış olduğu WBC'de sim kemeri ele geçiren önceki Türk eş yumruk oyuncusu yerine tarihe sabık Seren Ay Çetin, gözünü evren şampiyonluğuna dikti.

Seren Ay Çetin, 18 Mart'ta İstanbul'da oynanacak eliminasyon maçında İspanyol Mary Romero ile kozlarını paylaşacak. Türk boksör, bu müsabakayı kazanılmış olduğu takdirde kıymetli kemerin sahibi olabilmek düşüncesince evren 1 numarası Meksikalı Yulihan Luna'nın karşısına çıkmaya doğruluk kazanacak.

Kadıköy Boks Kulübünün sporcusu Seren Ay Çetin ile antrenörü Serdar Avcı, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Gümüş kemeri kazandıktan sonraları Yulihan Luna ile kavuşmak istediğini fakat bu düzlük okumanın Meksikalı yumruk oyuncusu kabilinden ikrar edilmediğini tamlayan Seren Ay Çetin, "Benimle sallanmak isteyeceğini düşünmüştüm. Ben olsam anca yapardım. İddialı biriyle sallanmak düşüncesince dirilik atardım. Kimin esas böke bulunduğunu ifşa etmek isterdim. Kendisi ifşa etmek istemedi fakat ego ona göstereceğim. Kemeri kaybetmekten korktuğuna eminim. Ben kıymetli kemeri eninde böylecene alacağım ve derinlemesine birlikte müddet de koruyacağım. Amacım dünyada bellik durumuna gelmek. Uzun seneler süresince bol sıkletin en dobra eş boksörü yerine hatırlanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Rakibimi önceki el ego nakavt edeceğim"

Mary Romero'nun kariyerinde nakavt kararı yenilgisinin bulunmadığını hatırlatan Seren Ay Çetin, "Antrenmanlarda güçlü nakavt gayem var. İdmanda rakibimi nakavt edemiyorsam üzülüyorum. Mike Tyson'ı baş döndürücü seviyorum. Maçımı izlemeye gelmesini istiyorum. Madison Square Garden'da dövüştüğümde ve beni ölçüm etmiş olduğu birlikte gecede kendisiyle ülfet etmek istiyorum. Onun denli topu topu maçlarımı nakavtla doğrultmak istiyorum. Bu rakibim tek nakavt olmadı. Bu, beni emniyetsiz heyecanlandırıyor. İnşallah rakibimi önceki el ego nakavt edeceğim." diyerek konuştu.

"Bu gün düzgün değil"

Eleme müsabakasının Çanakkale Zaferi'nin sene dönümünde oynanacağının anımsatılması üzerinde Seren Ay Çetin, "Bu gün düzgün değil. Biz seçtik. Bu bizi henüz baş döndürücü motive ediyor. Unutulmaz birlikte devir olacak. 'Çanakkale geçilmez, Seren Ay Çetin yenilmez.' Çok iddialı biriyim. Tüm sporculara kip gelişmek istiyorum. 6 ay sonraları evren şampiyonluğu kemerini getiren önceki Türk sportmen yerine tarihe geçeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

"Sponsor desteğine ihtiyacım var"

Profesyonel boksun Türkiye'de aldığı kadar tanınmamasından sızlanan Seren Ay Çetin, müzahir desteği dair çağrıda bulundu.

Zor koşullarda ve baş döndürücü fiilen bu noktaya geldiğine aksan fail 26 yaşındaki boksör, "Sponsorluk dair yardıma ihtiyacımız var. Profesyonel yumruk oyunu devletimizde tanınmıyor. Bu eksikliğin en iri nedeni de dayanak olmaması. Zor koşullarda buralara derece geldik. Beni destekleyen Sani Konukoğlu'na teşekkürname ederim. Böyle insanoğlu enine boyuna sporda muvaffakiyet gelir." biçiminde düşünce belirtti.

Serdar Avcı: "Daha havadan rakipler varken Seren Ay'ı istemiyor"

Seren Ay Çetin'in antrenörü Serdar Avcı, kıymetli kemerin sahibi Yulihan Luna'nın Türk yumruk oyuncusu ile kavuşmak istememesine bağlı şu ifadeleri kullandı:

"WBC'de sim kemeri alarak gün yazdık ve evren şampiyonluğu maçına çıkmayı doğruluk ettik. Dünya birlikte numarası Yulihan Luna, Seren Ay ile pik kabarmak istemedi. Unvanı siper vakti ulaştığında önceki 15'ten sportmen seçebiliyor. Daha havadan rakipler varken Seren Ay'ı istemiyor. 'Eleminatör' diyerek birlikte şan var. WBC, 'Bu maçı alırsanız evren şampiyonuyla şan maçı mecburi olur.' dedi. Bu yarışmanın kazananı, ABD'de evren şampiyonu ile şan maçına çıkacak. Bu müsabakayı da 18 Mart'a aldık. Sancaktepe Belediyesi'nin baş döndürücü iri desteği var. Maç, Sancaktepe'de oynayacak. Türk vakti düşüncesince ehemmiyetli birlikte gün. İki zaferi birlikte arada berhayat gelişmek bizi baş döndürücü bahtiyar edecek."

WBC'de International Gümüş Kemer sahibi Serdar Avcı, Seren Ay'ın kariyerine start süreciyle ait şunları kaydetti:

"Seren Ay Çetin, Kadıköy Boks Kulübüne önceki geldiği vakitler baş döndürücü hevesliydi. Birkaç eş sporcumuz vardı. Çok istekliydi. Benim birlikte sportmen kadrom vardı. Birkaç el onu, profesyonellerin çalışmış olduğu bölgeye girmemesi düşüncesince uyardım. Ağlayarak eve gitmiş. Annesi ve babası geldi, kalbini incitmek istemedim ve 'Gel çalış' dedim. Bir devir boksörlerden birinin sakatlığı oldu. 'Eldivenleri giy ve gel. Bakayım.' dedim. Diğer sportmen bunu sıradan hırpaladı. Bir hafta, 10 devir gelmez diyerek düşündüm. Ama devrisi devir birlikte sayaç de er gelmiş. Orada Seren Ay'a inandım. Bunda bu meyil var ise olabilir dedim. Seren Ay'ı çalıştırmaya başladım. Kısa sürede iri işler yaptı. Amacımız Seren Ay'ı evren şampiyonu gerçekleştirmek ve bunu korumak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?