Sağlık

'Prematüre bebekler derneşik izleme edilmeyen hamilelikten doğuyor' uyarısı

Prof. Dr. Hasan Kahveci, "Prematüre bebeklerin ehemmiyetli bölümü derneşik izlem edilmeyen hamilelikten doğuyor. Dünyada bebeklerin yüzdelik 10'a yakını erkendoğan namına dünyaya geliyor." dedi.

'Prematüre bebekler derneşik izleme edilmeyen hamilelikten doğuyor' uyarısı
25-11-2021 16:01
Erzurum

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum kent Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kahveci, gazetecilere icra ettiği açıklamada, prematüre doğumların önlenmesi açısından annelerin hamilelik dönemlerinde derneşik strateji edilmesi icap ettiğini söyledi.

Kentin birlikte Doğu Anadolu Bölgesi'nin tamamından hasta bildirme ettiklerini özetleyen Kahveci, "94 döşek kapasitemiz var. Yaklaşık 20 ilden hasta bildirme ediyoruz. Her muhtelif hasta ve aşırı ıvır zıvır bebeklerin yatırılmış olduğu ati merkeziz. Merkezimizde etraflı taraf dallarımız ve ahenk odalarımız mevcut. Anne otelimiz de ultra gösterişli düzeyde." dedi.

Kahveci, hastanede bebek taraf arka uzmanları, hekimler, hemşire, ebe ve esenlik personeliyle özveren çalıştıklarını belirterek, hastane yönetimine hizmetlerin sunulmasında sağladıkları destekten ötürü teşekkürname etti.

Doğum meydana getirecek annelere tavsiyelerde mevcut Kahveci, şunları kaydetti:

"Evde doğumların olmaması, etraflı doğumların hastanede yapılması ve annelerin hamilelikte profesyonelce derneşik strateji edilmesinin prematürenin önlenmesinde iri önemi var. Prematüre bebeklerin ehemmiyetli bölümü derneşik strateji edilmeyen hamilelikten doğuyor. Dünyada bebeklerin yüzdelik 10'a yakını erkendoğan yerine dünyaya geliyor. Bu topluma ve şahıslara aşırı iri kazançlı ağırlık oluşturuyor."

Kahveci, erkendoğan mevlit sonrası bebekleri strateji ettiklerini anlatım ederek, erkendoğan bebeklerin taburcu olduktan sonradan da otama ve takiplerinin boşlama edilmemesini istedi.

Prematüre doğumdan sonradan taburcu olanların derneşik takibe gelmemesi yerinde bebekte oluşacak maslahat ve rahatsızlıkları strateji ve otama edemediklerini aktaran Kahveci, anne ve babalara bu mevzuda ehemmiyetli fariza düştüğünü dile getirdi.

Hamile hanımlar hastanenin "anne oteli"nde strateji ediliyor

Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Hakkı Tör de hastanede 94 yataklı vagon vagon yenidoğan yatağın olduğunu ve ihtiyaca gereğince bu sayının arttığını belirterek, bu hizmetin indinde 36 yataklı vagon vagon anne oteliyle gebeleri strateji ettiklerini söyledi.

Yenidoğan birimi mesul ve çalışanlarına hizmetlerinden ötürü vakası teşekkürname fail Tör, "Yoğun hizmet ve taburculuk ortada anne ile bebeğin uyumunu bildirmek gayeli anne müşahede odamız ve anne bebek yanı dediğimiz ahenk odalarımız mevcut. Bu, hastanemiz düşüncesince fevk dozaj hizmet." dedi.

Yenidoğan dip bakımda bebeği otama gören Zeynep Naz da hastanedeki hizmetlerden mutlu kaldığını anlatarak, "26 haftalık hamileyken buraya getirildim, 3'üncü haftada mevlit yaptım, bebeğimi dimdik biçimde büyüttüler, şu an ahenk odasına geçtim. Doktor, bacı ve personele aşırı teşekkürname ederim. Allah herkesten razı olsun." niteleyerek konuştu.

Konuşmaların peşi esna hastane yönetimi bebekleri otama gören annelere bebekleri düşüncesince muhtelif kıyafet ve muhtelif hediyeler verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?