Dünya

Polonyalı bilgisayar korsanları Ruslara, Ukrayna savaşı ile alakalı 20 milyon kısa mesaj attı

Polonyalı bilgisayar korsanları, Rusya'nın sıkı denetim ve bilgi dolaşımını yasaklayıcı sistemlerini temiz dışı bırakarak, Rus vatandaşlarına kısa mesaj ve eposta gönderilebilen birlikte genel ağ sitesi kurup evren çapındaki Rusya vatandaşlarına 20 milyondan çok kısa mesaj

Polonyalı bilgisayar korsanları Ruslara, Ukrayna savaşı ile alakalı 20 milyon kısa mesaj attı
16-03-2022 22:39

Rusya'nın Ukrayna saldırıları bitmeme ederken, Rus vatandaşlarının da savaş karşıtı söylemlerine müteveccih sıkı denetim uygulanıyor. Polonyalı bilgisayar korsanları da Rusya'nın sıkı denetim ve bilgi dolaşımını yasaklayıcı sistemlerini bozulmamış dışı bırakarak Rus vatandaşlarına kısa mesaj ve eposta gönderilebilen müşterek genel ağ sitesi kurdu. Dünyanın ciharıyek yanı sıra canlı Rus vatandaşlarına Ukrayna'da yaşanmış olan savaş ile alakalı 20 milyondan çok SMS gönderdi. Siteyi kuran "Squad 303" adlı grubun sözcüsü, "Amacımız Putin'in kurduğu sayısal duvarı yıkmaktı" dedi.

İkinci Dünya Savaşı esnasında iri başarılar yayınlayan 303. Havacılar Filosuna atıfla kendilerine 'Squad 303' adını veren Polonyalı bilgisayar korsanları, Rusya'dan insan ve şirketlere ilişik 20 milyon el telefonu numarası ve 140 milyona yaklaşan eposta adresi ele geçirdi.

Rus vatandaşlarına gönderilen mesajda, "Biz, evren insanlarının Rus ulusuna müşterek mesajı var. O kavim ki hür Ukrayna'ya silahlı direnerek ile hücum etmek kabil sıkılma donör müşterek sonucu veren zorba Putin yüzünden iri müşterek değer ödeyecek. Dünya devletlerinin müşterek araya gelmiş şekilde Rusya'nın saldırganlığına vereceği cevap, topu topu ülkenin (Rusya) yıkılmasına faktör olacak. Fakat 150 milyona yaklaşan Rus Ukrayna'daki savaşın faktör ve amaçları ile alakalı doğruyu bilmiyor. Bu gidiş Kremlin'in yalanlarıyla ve propagandasıyla sürdürülüyor. Rusya'da engellenmeyen müşterek iletişim araçları namevcut ve genel ağ sansürlü durumda. Bizler doğrudan yerine tutsak haldeki bu ülkenin vatandaşlarına hitaben mesaj gönderebiliriz” ifadelerine toprak verildi.

Şu anne derece gönderilen mesajlar 20 milyonu aşarken, toplumsal iletişim araçları hesabından izah işleyen bilgisayar korsanları, 20 milyon mesajın gönderildiğini ve 120 milyon mesajın elan gönderileceğini anlatım etti.

Mert Ürkmez

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?