Gündem

PKK tarafından katledilen 33 kişi mezarları başında anıldı

Erzurum'da 28 sene geçmiş Yavi Mahallesi'nde yıldırı örgütü PKK tarafından 33 kişi köyün kahvehanesinde kurşuna dizilerek martir edildi. Şehit edilen 33 kişi mezarları başında anıldı.

PKK tarafından katledilen 33 kişi mezarları başında anıldı
26-10-2021 10:05

Erzurum'un Çat ilçesine ilişkin Yavi Mahallesi 25 Ekim 1993 senesinde zamanın en şişman katliamlarından birine tanık oldu. Yaşları 20-25 ortada mütebeddil ve gasp ettikleri kamyonetle Yavi'ye er kılığında mevrut PKK'lı grup, monitör arkasında olmak düşüncesince kahvehanede birleşen müşterilerini etiket kontrolü yapacağız diye sıraya dizdi. Daha sonraları ellerindeki silahları karye halkına doğrultan yıldırı örgütü personelleri onlarca sivili yaylak ateşine tuttu.

Yaşanan katliamda 5'i bebek 33 kişi yaşamını kaybetti.Terör örgütünün en hunriz katliamlarından bir tanesini canlı Yavi halkı aradan sabık 28 yıla karşın katliamın izlerini unutmadı. Düzenlenen programla Yavi şehitleri mezarları başında anıldı.

Anma programına Erzurum Valisi Okay Memiş, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, kaymakamlık şehremaneti başkanları ve yurttaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının arkası sıra Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım afsun etti. Şehitler düşüncesince meydana getirilen hürmet atışının arkası sıra şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

Programda mütekellim Erzurum Valisi Okay Memiş, Yavi katliamının PKK'nın ne derece orospu çocuğu ve çıyan olduklarını müşterek defa henüz gösterdikleri müşterek gelişim bulunduğunu anlatım ederek, “1993 tarihinde PKK ne derece çıyan ve orospu çocuğu bulunduğunu müşterek defa henüz göstermişti. 33 vatandaşımızı burada kahvehanede katlettiler. Katliamı fail teröristler henüz sonraları öldürüldü.Çok henüz dip hızlı sabık yıllardı o zamanlar, rastgele yerde gelişim ika derdindeydi. Devletimiz çağ onları finiş noktasına getirdi. Bu yüksek ulus etle keski olma hususi durumunu kaybetmedi. Bizim Kürt ve alevi kardeşlerimizle sorunumuz yok. Ben Vali kendisine her insanın emrindeyim. Bizim sorunumuz bu ülkeyi ayırmak isteyenlerle. Onlara katiyen müsaade vermeyeceğiz” dedi.

 

Sefa Tetik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?