Ekonomi

Peker Holding, 2022'de yatırıma 4 koldan bitmeme edecek

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Peker, "Turizm alanında, hususi tepkili uçak ve charter yat isticar hizmeti veriyoruz. hastalıklı sonra da işlev meydan tarafın alışkanlığının bitmeme etmesiyle bu sektörde büyümeyi hedefliyoruz." dedi.

Peker Holding, 2022'de yatırıma 4 koldan bitmeme edecek
17-01-2022 13:36
İstanbul

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, turizm dalında büyümeyi hedeflediklerini, ekincilik sektöründe ise geliştirdikleri elektrikli ekincilik robotu ile mutedil vadede hepsi Avrupa'ya istihsal yapmayı planladıklarını belirterek, "Gayrimenkul dalında da önümüzdeki sene ve seneler düşüncesince hem Türkiye'de, bununla müşterek operasyonlarımızın bitmeme etmiş bulunduğu öteki devletlerde planladığımız toy projelerimiz mevcut. Yine sigortacılık faaliyetlerimize de ayrımsız titizce bitmeme edeceğiz." dedi.

Hasan Peker, İş Dünyası Sohbetleri kapsamında AA muhabiri ile 2021 değerlendirmelerini ve 2022 beklentilerini paylaştı.

Salgının ortaya çıkmış bulunduğu andan itibaren hepsi evren devletleri düşüncesince dayanıklı nezdinde dönemden geçildiğini özetleyen Peker, gayrimenkul, teknoloji, turizm ve sigorta sektörlerinde yerleşme içi ve yerleşme dışı yatırımları bulunan nezdinde anne ortaklık adına kendilerinin ise 2020'yi karlı nezdinde biçimde tamamladıklarını, 2021'de de toy yatırımlara çaba kesmeden bitmeme ettiklerini söyledi.

Peker, anne çalışkanlık gösterdikleri emlak sektöründe 4-5 salname nezdinde ihya döneminin bulunduğu için bahsederek, akla yatkın arsada akla yatkın projenin geliştirilmesi, yapı ve satışı havi bu proses dolayısıyla emlak yatırımlarının arka dönüşüne sene bazlı değil, plan odaklı baktıklarını anlatım etti.

Bu kapsamda güzeşte yılki satışlarının bekledikleri biçimde gerçekleştiğini aktaran Peker, şunları kaydetti:

"İnşaat imal maliyetlerinde 2020'den beri kâmilen ölçekte kabak konu tutarları ile yerleşme içre döviz kurundaki çoğalma dolayısıyla ağırbaşlı nezdinde yükseliş var. Bununla baş başa emlak adanmış fiyatlarında da gine maliyetlerdeki çoğalma derece olmasa da nezdinde yükseliş mevcut. Peker Holding adına yerleşme dışı yatırımlarımızla bu arada döviz pozisyonlarımızı yönetebiliyoruz. Bu sebeple bulunan vaziyette toprak düzlük bu dayanıklı unsurdan dokunca gıyaben yatırımlarımıza bitmeme ettik. İnşaat ve finansman maliyetinde sonuç devirde yaşanmış bulunan çoğalma dolayısıyla stokların da azalmasıyla baş başa sonuç beş altı yılda arz-talep dengesi, istem tarafında yığıldı. İlaveten, yabancıya adanmış sayılarındaki gelişme de gine dengeyi istem yönüne çevirdi. Bu ve benzer sebeplerle emlak adanmış fiyatlarında yaşanmış bulunan bu artışın önümüzdeki beş altı sene şimdi bitmeme edeceğini düşünüyoruz."

"Yurt dışı yatırımlarımız salgından etkilenmeden bitmeme etti"

Hasan Peker, anne ortaklık adına Türkiye'nin yanı esna Almanya, İngiltere, İspanya ve Slovenya'da yatırımlarının bulunduğunu hatırlattı.

Yurt haricinde çevrim devir müstevli dolayısıyla kapanmalar olduğuna ayraç fail Peker, buna rağmen nezdinde taraftan bitmeme fail yatırımlar, nezdinde taraftan da toy yatırımlar düşüncesince çalışmalarının az şimdi tek etkilenmeden bitmeme ettiğini söyledi.

Peker, Almanya'da bitmeme fail beş altı yatırımlarının bulunduğunu anımsatarak, "Bunların en büyüğü Düsseldorf'ta bütünlemek amacıyla olduğumuz Northgate projesi. 431 odalı nezdinde otel ve 2 bin metrekarelik nezdinde ofisten oluşan bu projemiz 2022'nin önceki çeyreğinde işletmeye açılacak. İngiltere'de Portslade projemizi de gine 2022'nin önceki çeyreğinde doğrulama edeceğiz. Finchley ve Great Missenden projelerimizde ise satışlarımız bitirilmek üzere. Gayrimenkul dalında önümüzdeki sene ve seneler düşüncesince hem Türkiye'de, bununla müşterek operasyonlarımızın bitmeme etmiş bulunduğu öteki devletlerde planladığımız toy projelerimiz mevcut. Yine sigorta faaliyetlerimize de ayrımsız titizce bitmeme edeceğiz." sanarak konuştu.

"Turizm sektöründe büyümeyi hedefliyoruz"

Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, anne ortaklık adına çalışkanlık gösterdikleri turizm alanında, hususi tepkili uçak ve bitmeme fail charter yat isticar hizmeti verdiklerini belirterek, müstevli dolayısıyla bu hizmetlere bulunan ilginin enikonu arttığını kaydetti.

İnsanların olanakları el verdiği seviyede şimdi korunaklı nezdinde biçimde gezi eylemek istediğini vurgulayan Peker, "Bu proses toy alıcılar kazanmamıza da punt oldu. Salgın hemen sonra görev düzlük tarafın alışkanlığının bitmeme etmesiyle bu sektörde büyümeyi hedefliyoruz." dedi.

Peker, uygulayım bilimi dalında ekincilik piyasası düşüncesince toy analizör ürettiklerini, bu alanın doğacak çevrim düşüncesince önemlice özellikte bulunduğunu anlatım ederek, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Dünya genelinde insansız ekincilik geliştiğini strateji ediyoruz. Birkaç sene ilkin bu piyasaya envestisman hazırlamaya değişmeyen verdik. Konvansiyonel tarıma kıyasla mahrukat maliyetini 40 büküm düşüren elektrikli ekincilik robotunun karşı örnek üretimini gerçekleştirdik. Yakıt pozitif yanlarının yanı esna ilkin Avrupa Birliği'nin baş döndürücü kırılan bulunduğu çevresel etmenlerden dolayı de üreteceğimiz bu ekincilik robotunun baş döndürücü ağırbaşlı nezdinde piyasa payına erişeceğini öngörüyoruz. Öncelikli maksat adanmış pazarımız İtalya, Slovenya ve Fransa olacak. Bu doğrultuda, yatırımımızı Slovenya'ya yaptık. Seri üretimin gerçekleşeceği fabrikanın arazisini ve yapı iznini 2021 yılı bünyesinde aldık. 2022'nin önceki çeyreği sona ermeden fabrikanın inşaatına da başlamayı planlıyoruz. Orta vadede hepsi Avrupa'ya istihsal yapmayı planlıyoruz."

"Türkiye, envestisman açısından baş döndürücü alımlı nezdinde bir hale gelecek"

Hasan Peker, Türkiye ekonomisine bağlı görüşlerini de paylaşarak, "Salgının yukarı dozaj tesiri dolayısıyla çetin nezdinde dönemden geçsek de cemaat olduğumuz çelimli altyapının avantajıyla nice ülkeye kıyasla bu süreci şimdi az dokunca görerek, dobra nezdinde biçimde atlattığımızı düşünüyoruz. Hedeflenen bağan nema politikasının öngörüldüğü biçimde oturmasıyla Türkiye, envestisman açısından baş döndürücü alımlı nezdinde bir hale gelecek. Bunun katıksız yansıması da hem üreticiye, bununla müşterek tüketiciye olacaktır. Salgın hemen sonra istihsal altyapımızın da etkisiyle ilkin AB pazarı düşüncesince toptan üretimdeki payımızı ağırbaşlı miktarda açık açık çoğaltma fırsatına cemaat olacağımıza inanıyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

Konuşmasında, anne ortaklık adına icra ettikleri sürdürülebilirlik çalışmalarına da yer veren Peker, sürdürülebilirliğin sağlanması düşüncesince en herşeyden ilk olarak riziko yönetiminin kalburüstü nezdinde biçimde gerçekleştirilmesi icap ettiğini vurguladı.

Peker, derinlemesine senelerdir envestisman yaparak edindikleri tecrübeyle varlık/borç rasyosunun güdülebilen olması ve yatırımların mühim planlanmasının, firmalar ve ayrıca devletler düşüncesince sürdürülebilirlik yönünde en ehemmiyetli unsurların başlangıcında toprak aldığını belirterek, "Sisteme ilgili kurumsal nezdinde aranjman adına hem Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bununla müşterek Peker Holding, bu temeller üstünde nesir edilmiş stratejilerini günün şartlarına mucibince hızlıca güncelleyebilme yeteneği ile kalburüstü operasyonlarına bugüne derece kesinlikle bitmeme ettiyse artık da ayrımsız çabucak bitmeme edecektir." halinde konuşmasını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?