Dünya

Paris Barış Forumu Macron ve Harris’in katılımıyla başladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Amerika Başkan Yardımcısı Kamala Harris Paris Barış Forumu'nun açılışında görüşme yaptı. Macron, "Tüm kıtalarda salgınla uğraş araçlarını hızlandırmalıyız" dedi.

Paris Barış Forumu Macron ve Harris’in katılımıyla başladı
11-11-2021 23:49
11-11-2021 23:49
Fransa'nın ev sahipliğinde hükûmet merkezi Paris'te 11-13 Kasım tarihleri ortada planlı Paris Barış Forumu başladı. Bu sene 4'üncüsü planlı foruma, 30 ülkenin siyasal ve hususi bölüm liderleri katıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Amerika Başkan Yardımcısı Kamala Harris, forumun açılışında görüşme yaptı. Macron, elan aşkın aşılama istihsal kılmak ve Covid-19'a erinç elan güzel dövüşmek düşüncesince dünyanın rastgele yerindeki keyif sistemlerinin kapasitesinin artırılması çağrısında bulunarak, "Tüm kıtalarda salgınla uğraş araçlarını hızlandırmalıyız" ifadelerini kullandı. Eğitime elan aşkın envestisman gerçekleştirmek düşüncesince uğraş edilmesi icap ettiğini tamlayan Macron, "Verdiğimiz taahhüt, ülkelerimizde ve ülkelerimiz ortada mevcud eşitsizlikleri azaltmaktır" dedi. İklim değişikliği ile uğraş ile ait mütekellim Macron, "Gündemlerimizi global ısınmayla uğraş ve dirim bilimsel çeşitliliğin korunması ortada senkronize etmeyi başardık" ifadelerini kullandı.

"Bugün, eşitsizlikte can alıcı ortak artışla erinç karşıyayız”

Harris ise icra ettiği konuşmada, cinsiyet, servet, besin ve güneş tacı virüs pandemisindeki global eşitsizliği ortadan kapatmak düşüncesince işbirliğine gerekseme bulunduğunu vurguladı. Harris, "Bugün, eşitsizlikte can alıcı ortak artışla erinç karşıyayız ve bu hatırat istikbal kılmak düşüncesince ayağa kalkmalıyız. Bu liderlerin bu eşitsizliğin hastalık sürdüğünü sorması gerektiğine inanıyorum. Dünyamızın liderleri olarak, bu hatırat istikbal kılmak düşüncesince ayağa kalkmalıyız, kullanıcılarını yapabilecekleri rastgele şeyi başarmaktan alıkoyan normlara eleştirisel ortak biçimde bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Cinsiyet eşitliği dair kaydedilen ilerlemenin zılgıt altında bulunduğunu vurgulayan Harris, "Uzmanlar, hanımefendilerin erkeklerle eşitliğe ulaşmasının bundan sonra onlarca sene elan derinlemesine süreceğini öne sürüyorlar" dedi.

Melike Yazır

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?