Spor

Özer Hurmacı: 'Önce teknik direktör sonra kulüp başkanı olmak istiyorum'

Süper Lig'de müşterek baş döndürücü takımda biçim giydikten sonra futbolu bırakan ve şu anda Plaj Futbolu Milli Takımı'nda biçim giyen Özer Hurmacı, teknik yönetmenlik kariyerine başladıktan sonra giderek kulüp başkanı olmak istediğini anlatım ederken, öğretmen namına k

Özer Hurmacı: 'Önce teknik direktör sonra kulüp başkanı olmak istiyorum'
02-05-2022 17:32
Süper Lig'de Fenerbahçe, Trabzonspor, Ankaraspor, Kasımpaşa, Sivasspor, Erzurumspor, Akhisarspor ve Bursaspor formalarını giydikten sonra futbolu bırakan ve şu an Plaj Futbolu Milli Takımı kadrosunda arazi düzlük Özer Hurmacı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Futbolu minimum 40 yaşına derece oynama düşsel bulunduğunu kail Hurmacı, "Fiziğim de buna müsait. Sezon başlangıcında Süper Lig'den birlikte takımla anlaşabilseydim ve ya Bursaspor'da bitmeme edebilseydim futbolu bırakmayacaktım. Bursaspor'un dışında madun ligde başka birlikte takımda oynamayacağımı henüz önceki söylemiştim.

6-7 ay açıklık vermişken ve teknik yönetmenlik hayalim de varken bırakmayı seçtim. Antrenör Eğitim Programı'nda Plaj Futbolu Millî Takım Teknik Direktörümüz Ozan Yılmaz Hocam bana, ‘Çok fitsin. Plaj futbolunda oynamayı düşünücü müsün?' söylediğinde ne esassız söyleyeyim, müfit diyemedim" halinde konuştu.

"Alex, Hagi ve Sergen gösteriş modelimizdi"

Futbola başladığındaki hayallerinden bahseden Özer Hurmacı, "Futbola başladığımda hayalim Real Madrid'de, Barcelona'da oynamaktı. Allah baht etti Fenerbahçe'de, Trabzonspor'da, Bursaspor'da oynadım. Çok aceleci ve adrenalin mahmul geçti zaman. Türkiye'nin en elleme futbolcularından bir tanesi olmak, herhangi birlikte devir hafızalarda eğleşmek istiyordum. Yeteneğimi bildiğim düşüncesince o ölçüde olmaya çalıştım ve olabildiğim derece oldum. 13 yıl gece gündüz Süper Lig'de oynadım. Bunun altı yılı şişman takımlarda geçti. Alex gibi, Hagi gibi, Sergen kabilinden adlar herhangi birlikte devir gösteriş modelimizdi. Allah'a şükürler olsun ki, Türkiye'de kendimi onların yanına koymasam da onlardan sonra mevrut futbolcuların yanına ferah ferah koyabilirim. Daha iyisini yapabilir miydim? Olabilirdi. Çok sakatlıklar yaşadım. Ama herhangi birlikte devir şükreden ve fazlalık icra vekili birlikte yanım var. Buna da hakeza bakıyorum" niteleyerek konuştu.

"Önce teknik direktör sonra kulüp başkanı olmak istiyorum"

Futbol sonrası hayallerinden bahseden Hurmacı, "İlk özellikle birlikte teknik yönetmenlik hayalim var. Sonrasında da inşallah riyaset hayalim geliyor. Türk futboluna önceki teknik direktör adına birlikte şeyler katmak, sonra da birlikte kulüp başkanı ve ya birlikte yerde baş adına görev hasretmek istiyorum. Beni kamçılayan şey, 7 yaşındaki birlikte evladı alıp 17 yaşına derece en fevk ölçüde hazırlamak. Bayern Münih'in özlük oyuncularını hazırladığı kabilinden alıştırmak İleride özlük kulübüm olursa, bu sistemi yerleştirmek istiyorum. Rahmetli İlhan Cavcav'ın Gençlerbirliği sistemini aşırı beğeniyorum. Ankaraspor'da rollendirirken kuzenim de Gençlerbirliği'nde oynuyordu. Gidip onların maçlarını izliyordum. 1990 tevellütlü Soner Aydoğdu grubu Gençlerbirliği sistemi aşırı elleme birlikte sistem. Ben de Almanya'da doğdum büyüdüm, oradaki sistemi de biliyorum.

Altınordu şu an elleme birlikte manzume ilerletiyor. Benim hedefim da hem pedagoji bilimi seviyesi bununla beraber ayak topu zekâsı faziletli oyuncularla elleme birlikte takım oluşturmak. Bu ayrıntılar gitgide Benfica'ya, Bayern'e deplasmana çıktıkları devir tek nakıs yaşamasınlar Bu amacımı yapmak düşüncesince vakte ihtiyacım var. Geceleri yatmadan bunun düşlerini kuruyorum. Allah baht ederse birlikte kulüp kabul etme hayalim var” açıklamasını yaptı.

"Ligin en elleme oyuncusu Nwakaeme"

Günümüz futbolunda beğenmiş olduğu futbolculardan bahseden Hurmacı, "Şanslı evlat adına Ronaldinho'yu izledik. Şimdi Messi'yi, Neymar'ı, Cristiano Ronaldo'yu izliyoruz. Gerçekten bütünü de izlemesi farklı sevinçli oyuncular. Türkiye'den de dü yönlü, yaratıcı aktör adına Mert Hakan Yandaş'ı, Oğuzhan Özyakup'u söyleyebilirim. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ü aşırı beğeniyorum. İki taraflı aktörleri beğeniyorum. Duran ferde özelliği, afra tafra atma özelliği, farklı hal çoğaltma niteliği bulunan oyunculara hayranlık duyuyorsun. Dersen ki bana şu an ligin en elleme oyuncusu kim; Anthony Nwakaeme derim. Çünkü onda herhangi birlikte nesne var" ifadelerini kullandı.

“Örnek aldığım sarıklı Aykut Kocaman”

Teknik adamlığa intikal zamanına yer veren Özer Hurmacı, “Örnek aldığım sarıklı figürü Aykut Kocaman. Kendisiyle 6 yıl çalıştım. Futbolcuyken de yazık alan, ekibi aşırı sahiplenen, aşırı düşünen, futbolu aşırı canlı birlikte aktör olduğum düşüncesince esasen futbolculuğumda az buçuk asistan sarıklı gibiydim. O nedenden benim düşüncesince bu intikal aşırı çetin olmayacak. Ama boşluk açma gerçekli değişecek. Almanya'da doğup büyümenin verdiği eğitim, şişman kulüplerde çalıştığım giranbaha hocalardan aldıklarım. Bunların hepsini birleştirip çağdaş futbolun dü yönlü, aceleci intikal oyununu elbette en elleme biçimde başarabilirim; bunun hesaplarını yapıyorum. Futbolculuktan elden hocalığa devrolmak istemiyorum.

Eğitimime devir açmak amacındayım. Hem lisanslarımı kabul etmek bununla beraber deneme düzeltmek niyetindeyim. Şu an futbolu bırakıp elden hocalığa güzeşte arkadaşlarımız var. Onlara da başarılar dilerim. Ama ego az buçuk henüz öğrenime doğrulmak istiyorum. Bazı yorumları dinliyorum; ehliyeti yapılmaksızın antrenörlüğe başlamanın kusur bulunduğunu söylüyorlar. Bence haklılar da. Her şeyin birlikte süresi var. Bence o süreyi elleme gitmek gerekiyor. Başladığın devir amade olmalısın. Futbolculuğu birlikte kenara bırakıp, "Evet ego birlikte öğretmenim, teknik direktörüm" düşünmek gerekiyor. İnşallah tek hayalim ve hedefim futbolcuları geliştirerek onlara birlikte nesne katma” niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?