Spor

''Özel sporcular gün yazdılar''

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, 'Edirne'den Kars'a hepsi hususi çocuklarımızı sporla buluşturmak gayesiyle 2012 yılından buyana çıktığımız bu yolda ilkleri başarmanın mutluğunu yaşıyoruz.' dedi.

''Özel sporcular gün yazdılar''
03-12-2021 11:26
Ankara

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Başkanı Birol Aydın, 2021 senesinde toy insan koronavirüse (Kovid-19) karşın hususi sporcular ile Türkiye'ye Avrupa ve hayattaki şampiyonalarda evvel madalyaları ve kupaları kazandırdıklarını belirtti.

TÖSSFED Başkanı Aydın, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" zımnında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Engelli bireylerin haklarına adaletli ortak biçimde kavuşmaları düşüncesince bugünün maşeri farkındalığa yardım sağlamasını arzulayan Başkan Aydın, federasyon şekilde hususi bireylerin içtimai ve fiziki şartlarının iyileştirilmesi düşüncesince dip çalıştıklarını söyledi.

"Özel sporcularımızın hayatlarını rahatlıkla sürdürebilmeleri bizim düşüncesince bekâr ortak günün değil, rastgele günün ehemmiyetli ruzname maddesidir" diyen Aydın, şöyleki bitmeme etti:

"Sporda engelleri kaldırmak, mânialı bireylerimizi sporla içtimai yaşama uyarlanmış etmek, taşınmazlar içi, taşınmazlar dışı ve ulusal kol kampları ile onları şampiyonalara alıştırmak düşüncesince fahri ortak kargaşa ile Edirne'den Kars'a hepsi hususi çocuklarımızı sporla buluşturmak gayesiyle 2012 yılından buyana çıktığımız bu yolda ilkleri başarmanın mutluğunu yaşıyoruz. 2024 Paris Paralimpik Oyunları ve 2024 Antalya Trisome Oyunları'nda da gene ilkleri muvaffak olmak düşüncesince aşırı çalışacağız."

Aydın, TÖSSFED şekilde düzenledikleri spor ve terbiye faaliyetleriyle halis muhlis hususi bireylerin hakkını adaletli halde gözettiklerini, ''önce insan'' şiarı ile hizmete çalıştıklarını belirtti.

Burslarla ve ödüllerle hususi sporcular destekleniyor

Özel sporcuların elde etmiş bulunduğu kazanımlara dikkati çekici Aydın, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı tesisleşme hamlesi ile düz yazı edilen spor tesisleriyle hepsi mânialı bireylerimizin spora bedava erişimi sağlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yürütmüş bulunduğu 'yetenek taramaları' ile toy şampiyonlar sporla buluşturuldu. Olimpik ve paralimpik sporcu bursu ile binlerce sporcumuza burs bağlandı. Değişen ihsanıhümayun buyruğu ile yüzlerce hususi sporcumuz Avrupa ve evren şampiyonalarında nail oldukları başarılardan sonradan ihsanıhümayun almaya doğruluk kazandı."

Her hususi çocuğun yapacağı ortak spor dalının olduğunu tabir fail Başkan Aydın, "15 branşta 30 binin üstünde hususi çocuğumuza spor yaptırıyor, açtığımız çalıştırıcı semineri ve kursları ile yüzlerce çalıştırıcı yetiştiriyoruz. Sonuç şekilde hususi sporcular ile engelleri beraberce aşıyor, başarıdan başarıya beraberce koşuyoruz. İlkleri başaran federasyonumuz hususi çocuklarımız düşüncesince çalışmaya bitmeme edecek." halinde konuştu.

Özel sporcuların döktüğü karşı terinin rastgele çeşitli zorluğa yılmadan, yorulmadan ve toy yeniden işe koyulmaları düşüncesince güdeleme deposu oluşturduğunu vurgulayan Aydın, "Özel bireylerimizin sporun birleştirici ve iyileştirici gücünden faydalanarak yaşama dört elle sarılmaları, bizim de yarınlara değgin umudumuzu artırmaktadır. İnancım odur ki sporu yaşamının ehemmiyetli ortak parçası kılan bireylerimizin rastgele birinde sarsılmaz ortak liberalizm ve fedakârlık mevcuttur." dedi.

Tarih yazdılar

Türkiye namına aşırı ehemmiyetli madalyalar kazandıklarını da hatırlatan Başkan Aydın, "Yakın tarihte, Virtüs Dünya Atletizm Şampiyonluğu'nu, Down Futsal Milli Takımımızla Avrupa Şampiyonluğu'nu, down basketbol, down judo, down masa topu ve down atletizm ulusal takımlarımız ile kupaları getirdik. Yüzlerce madalya ve hassas onlarca üstün dereceli ile 2022-2024 yıllarında da toy madalyalar, toy rekorlar düşüncesince ara vermek namevcut çalışmaya bitmeme diyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın, hususi sporcuları düşüncesince aşırı ehemmiyetli ve manalı bulunan bu hususi günde tamamıyla kendilerinin indinde olacaklarına değgin kararlılığı ortak el şimdi tabir ettiğini belirterek, "Biliyoruz ki bu yolda ne denli çalışma sarfiyat etsek azdır. Özel Sporcularımızın rastgele birisi mutlu, konforlu ve bedava ortak avlu standardına kavuşuncaya denli gayretlerimizi gece gündüz sürdüreceğiz. Amacımız, hususi sporcularımız düşüncesince aşırı şimdi ortak tomar idman fakat bire ortak sürede hal ortağı şekilde kendileriyle biçim arkadaşlığı yapmaktır." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?