Eğitim

Özel okulların zam oranı belli oldu

Özel tedrisat kuruluşlarının 2023 yılı zam rakamlarını açıklanan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Hem 2023 yılı pahalılık beklentisinin ceninisakıt olması aynı zamanda velilerimizin bu süreçlerde desteklenmesi bağlamında MilliEğitim Bakanlığı adına 2023 fiyatlarının

Özel okulların zam oranı belli oldu
04-01-2023 19:07

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığında hususi tedrisat kurumları yöneticileri ile meydana getirdiği 2 saatlik ‘2023 Yılı Başlangıç Değerlendirme Toplantısı' sonrası 2023 senesinde hususi okullarda yapılacak ecir artışıyla ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Toplantıda hemen yapılacak ecir artışını konuşmadıklarını kail Özer, “Aynı sürede hususi tedrisat kuruluşlarının kalitesinin artması, hizmetiyle ilgilendiren gerekseme duydukları desteklerle ilgilendiren görü adına neler yapabiliriz, onları da şümullü ortak halde değerlendirdik” dedi.

Bakan Özer, derinliğine senelerdir Milli Eğitim Bakanlığıyla ilgilendiren öğrencilere yetişek hizmeti sunup, insanoğlu kaynağının niteliğini artırmada iri ortak günah yüklendikleri düşüncesince hususi tedrisat kurumları yöneticilerine teşekkürname etti.

Zam belirlemede değişikliğe gidildi

Bir değişikliğe derece derece Üretici Fiyat Endeksi'nden (ÜFE) çoğalma Tüketici Fiyat Endeksi'ni (TÜFE) temel ilişki halde ecir artışını belirlediklerini tamlayan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı, hanuman ayında açıklayan ÜFE ve TÜFE paylarını dikkate alarak ortak ahir yetişek tedrisat yılındaki hususi tedrisat kurumları ücretini belirliyor. Milli Eğitim Bakanlığı adına bu sene ortak değişikliğe gidiyoruz. ÜFE'den çoğalma TÜFE'yi temel ilişki halde 2023 yılı fiyatını tespit sonucu aldık” niteleyerek konuştu.

Yeni yılda zam oranı yüzdelik 65

Bakan Özer, acemi sene düşüncesince belirlenen zam oranına bağlı şunları söyledi:
“Hem 2023 yılı para şişkinliği beklentisinin ceninisakıt olması aynı sürede velilerimizin bu süreçlerde desteklenmesi bağlamında Milli Eğitim Bakanlığı adına 2023 fiyatlarının yüzdelik 65 adına belirlenmesi kararını aldık.”

“Buradaki arkadaşların topu topu bu fiyatın ehliyetsiz olduğuyla ilgilendiren kanaatlerini bizlere tabir ettiler”

Özel tedrisat kurumları yöneticilerinin yüzdelik 65 oranını ehliyetsiz bulduğunu kaydeden Bakan Özer, “Özel tedrisat kurumları yöneticileriyle de bu oranı konuştuk, tartıştık. Buradaki arkadaşların topu topu bu fiyatın ehliyetsiz olduğuyla ilgilendiren kanaatlerini bizlere tabir ettiler. Ben engellenmeyen ortak halde görüşlerini bizlerle paylaştıkları düşüncesince kendilerine müteşekkirim. Ama tığ hem hükümet adına aynı sürede Milli Eğitim Bakanlığı adına 2023 yılındaki para şişkinliği beklentilerini ve TÜFE'yi dikkate alarak aynı sürede velilerimizi terviç yönünde hakeza ortak değişmeyen aldık. Bu sonucu yarından itibaren uygulamaya sokmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

“Zorlukları birbirimize dayanak noktası adına beraberce aşacağız”

Özer, laflarını şöyleki sonlandırdı:
“Yeni almış olduğumuz kararın öğrencilerimize, hususi tedrisat kurumlarındaki velilerimize hayır olmasını diliyorum. Sektör temsilcilerine teşekkürname ediyorum. Her ne denli bölüm temsilcileri bu artma oranını bildirme etmeseler de acemi uygulamanın getirdiği zorlukları da hem görü aynı sürede hususi tedrisat kurumları birbirine dayanak noktası adına beraberce aşacağız. Yeni fiyatın hayır kademli olmasını diliyorum.”

Huzeyfe Tarık Yaman - Berkay Hasan Karayakas
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?