Gündem

Özel günlerin değişilmez hediyesi saatlere yoğun talep var

Anneler Günü düşüncesince hediye kabul etmek talip nice kişi, saatçilerin alternatifini tuttu. Özel günlerin değişilmez hediyelerinden bir tanesi bulunan saatlerin satışı arttı, esnafın yüzü güldü.

Özel günlerin değişilmez hediyesi saatlere yoğun talep var
07-05-2022 12:22

Özel günlerde vatandaşların aklına önceki mevrut hediye umumi namına saatler oluyor. Anneler Günü'nün gelmesiyle de saatçilerde hususi gün yoğunluğu oluştu. Ramazan Bayramı ile Anneler Günü ortada çelimsiz devir olmasından ötürü saatçilere çabucak talep başladı. Bayramın doğrudan arkası sıra hususi gün mesaisine başlamış bulunan saatçi esnafında ise yüzler güldü.

“Anneler Günü'yle beraberce işlerimizde bulanıklık başladı”

Eskişehir'de saatçilik özne Necdet Acarkan, Anneler Günü'nden ötürü bulanıklık bulunduğunu söyledi. Annelere tahsil edilen saatlerde umumi anlamda taşlı ve abiye modellerin yeğleme edildiğini tamlayan Acarkan, şu ifadeleri kullandı:
“Özel günlerde saatler önceki yeğleme oluyor. İnsanların 1 adet saati olmuyor. Genel namına çabucak baş döndürücü saate cemaat olup giysiye gereğince intihap yapıyorlar. Bu boyut hanımlarda henüz yanında tomar oluyor. Anneler Günü'nün gelmesiyle de işlerimizde bulanıklık başladı. Elbette ki eskisi derece değil ancak sonuç zamanlardaki iş hacmine gereğince şu an yanında bulanıklık mevcut. Hediye alınacak eşhas anneler olunca taşlı saat modelleri henüz baş döndürücü yeğleme ediliyor. Biraz henüz abiye bulunan saat modellerine talep var. Klasik saatlere de talep var ancak şu zamanların modası taşlı saatler bulunduğu düşüncesince talep henüz yüksek. Bütçe namına insanoğlu akıllıca ve itidalli pahalı ürünleri yeğleme ediyor. Ortalama 500 liraya denli bulunan modelleri kabul etmek istiyorlar. Bin teklik ve üstündeki saat modelleri baş döndürücü yanında tomar yeğleme edilmiyor.”

Ali Furkan Çetiner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?