Gündem

Otoyol ve köprülerde 31 Mart'ta HGS devri başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 31 Mart'ta Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) cihazlarının silme edileceğini bildirerek, cihazların değiştirilmesi dair izlenecek yolu paylaştı.

Otoyol ve köprülerde 31 Mart'ta HGS devri başlıyor
08-03-2022 13:23
Ankara

KGM'nin Twitter hesabından meydana getirilen açıklamaya göre, 31 Mart'ta otoban ve köprülerde Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) devri başlayacak.

OGS kullanıcılarının, HGS etiketini parasız kabul etmek düşüncesince izleme etmesi müstelzim adımlara arazi maruz açıklamaya göre, OGS aletinin alındığı bankaya 31 Mart'tan önceki müracaat yapılacak. İptal edilen OGS'nin adına HGS hesabı açılacak. Tüm geçişlerin ücretleri, HGS hesabından öğrenim edilecek.

OGS aletinin iptalinden önceki meydana getirilen ve var ise hâlâ öğrenim edilmeyen intikal ücreti, kapatılacak OGS hesabındaki bakiyeden öğrenim edilecek.

İşlemden sonradan OGS hesabında halen servet bulunuyorsa ilgilinin vezneci hesabına/kredi kartlarına iadeli edilecek.

OGS ile meydana getirilen geçişlerin ücretlerinin karşılanmaması yerinde kullanılmak üzere, var ise garanti kapsamında gücenmiş tutarlar vezneci hesabına/kredi kartına iadeli edilecek.

İade işlemleri, cihazın silme tarihinden itibaren 30 gündüz içre alıcıların vezneci hesaplarına/kredi kartlarına yapılacak.

31 Mart'a derece kapatılmamış OGS cihazları, bu tarihten sonradan silme edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?