Yaşam

Osmaniye'nin 27 salname radyo kanalı depreme karşın susmadı

Osmaniye'de 27 sene ilk kurduğu radyoyla site sakinlerine seslenen Şükrü Tozluklu, kanalın binasının depremde çökmesi için yayınlarına ıvır zıvır ortak odada kurduğu sistemle internetten bitmeme ediyor.

Osmaniye'nin 27 salname radyo kanalı depreme karşın susmadı
14-02-2023 13:10
Osmaniye

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentte, Radyo 80'in binası azda olsa yıkıldı. Tüm yayın cihazları enkazın altında artan radyonun sahibi Tozluklu, namına tahsis edilen ıvır zıvır müşterek odada toy müşterek yayın sistemi kurdu.

İnternet üstünden yayın hazırlamaya başlamış olan Tozluklu, hem Osmaniyelileri akıbet gelişmeler üzerine bilgilendiriyor bununla birlikte programlarıyla depremden etkilenen kişilerin maneviyat seviyesini yükseltmeye çalışıyor.

Tozluklu, AA muhabirine, Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depreme ailesiyle evde yakalandığını ve sarsıntının doğrudan arkası sıra sokağa çıkarak mesleğinin gereği bilgelik ve sav toplamaya başladığını söyledi.

Radyo binasına ulaştığında yayın meydana getirilen katın çöktüğünü gördüğünü tamlayan Tozluklu, "Osmaniye'deki yıkımın boyutlarını fakat gündüz ağardığında görebildik. Birçok yerde faziletkâr eğik binaların, meskenlerin yıkıldığını görür görmez kılıç de o enkazların altında varmışız kabilinden hissettik. Çünkü komşularımızı, yaklaşan arkadaşlarımızı çöküntü altında kaybettiğimiz haberlerini aldığımızda yüreğimiz yandı." dedi.

"Doğru, emin sav kaynaklarına haysiyet etmeleri gerekiyor"

Tozluklu, yayın cihazları ve berri antenlerin, göçükle bu arada enkazın altında kaldığını dile getirdi.

İletişim araçlarında deprem kaynaklı enfrastrüktür sorunları dolayısıyla internetten de yayın yapamadıklarını özetleyen Tozluklu, "Ancak çağ internetten yayınımıza başlayabildik. Karasal yayınlarımızı müşterek müddet şimdi veremeyeceğiz zira cihazlarımıza maatteessüf ulaşamadık." ifadesini kullandı.

Şükrü Tozluklu, "asrın felaketi" niteleyerek vasıflandırılan depremlerden sonradan yayın yapamamanın aşırı biberli müşterek nesne bulunduğunu vurguladı.

İnsanların akıllıca bilgiye ulaşması, vatandaşların taleplerini yetkililere iletme, yetkililerin de kamuoyunu ilgili açıklamalarını bölüt transfer vazifesini müşterek haftalık aradan sonradan azda olsa yapabildiğini kaydeden Tozluklu, şöyleki konuştu:

"Bu ağır yıllarda elbette yalnızca müşterilerini haberdar etmek dışında, vatandaşımızın az buçuk maneviyat ve motivasyona da gereksinimi var. Sahadaki emek harcamaları dinleyicilerimize, yurttaşlarımıza ulaştırarak müşterek açıdan bu motivasyonu yükseltmek, insanlarımızın moralini yükselterek az buçuk bu havayı dağıtmayı dilek ediyoruz. Çünkü hem sahada etkin kişilerin bununla birlikte depremden etkilenen kişilerin morale ve bizlere gereksinimi var. Bunun haricinde Osmaniye'de yakınları olup bambaşka şehirlerde, diyar haricinde canlı insanlarımız var. Dolayısıyla onların da resmi kanallara, doğru, emin sav kaynaklarına haysiyet etmeleri gerekiyor. Bu noktada da bizim görevimiz az buçuk şimdi öne çıkıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?