Yaşam

Organ bağışıyla kavuştuğu acemi kalbiyle anne edinmek istiyor

İzmir'de kalp nakliyle sağlığına munsap 37 yaşındaki Melek Atıcı, nesil sahibi kazanmak istiyor.

Organ bağışıyla kavuştuğu acemi kalbiyle anne edinmek istiyor
21-12-2021 12:38
İzmir

Karabağlar ilçesinde kalbinde delikle doğan Melek Atıcı'ya, 8 yaşlarındayken kalp romatizması rahatsızlığı tanısı kondu.

Sağlık sorunları değme güzeşte devir küsurat Atıcı, 35 yaşına derece kalp kapakçığındaki sorunlar zımnında 3 açıkça kalp ameliyatı ve 7 kat anjiyo geçirdi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İzmir Mustafa Kemal Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine 4 ay evvel başvuran Atıcı'nın aceleci yerine kalp aktarım olması gerektiğine değişmeyen verildi.

Doktorları akla yatkın uzuv bulununcaya derece Melek Atıcı'ya sentetik kalp dayanaklık etmek aleti taktı.

Atıcı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde akıl ölümü gerçekleşen ortak hastanın uzuv bağışıyla dünkü kalbine kavuştu.

"Evlat sahibi kazanmak istiyoruz"

Melek Atıcı, AA muhabirine, yaşamış olduğu kalp rahatsızlığı zımnında senelerce başağrısı çektiğini söyledi.

Uygun, uzuv bulunduğunu öğrendiğinde baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu özetleyen Atıcı, "Bu bekleme süreci bedava olmadı. 37 salname kalp hastasıydım. Gezemiyordum. Artık gezebileceğim. İstediğim kabil iş yapabileceğim. Hayallerim ne var ise hepsini gerçekleştirmeye çalışacağım." dedi.

Hastalığı zımnında döl sahibi olamadıklarını özetleyen Melek Atıcı, şunları kaydetti:

"Bu süreçte benim ve eşimin ortak düşsel vardı. Hayalimiz, döl sahibi olabilmekti. Hastalıktan ötürü döl sahibi olamamıştım lakin demincek aktarım oldum, sağlığıma kavuştum. İnşallah en yaklaşan sürede ortak döl sahibi kazanmak istiyoruz. Bir de eşimle mıhlı insanoğlu kabil dışarda bitirmek istiyorum."

Doktorlara teşekkürname fail Atıcı, "Lütfen lakin lütfen uzuv nakli deyip geçmeyelim, uzuv bağışında bulunalım." sanarak konuştu.

"Zor yıllardan geçtik"

Melek Atıcı'nın benzeri Yaşar Atıcı da eşinin sağlığına ulaşması zımnında baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu dile getirdi.

17 salname evli olduklarını özetleyen Atıcı, şu şekilde bitmeme etti:

"Çok ağır yıllardan geçtik. Bundan ahir hayalim, bizim ortak Çocuğumuz yok. Evlendikten sonraları eşimin rahatsızlığı zımnında etibba kaynak etmedi. Çok derinlemesine ve sıkıntılı ortak çevrim geçirdik. Allah'ın izniyle eşim sağlığına kavuştuktan sonraları ortak Çocuğumuz olması hayalimdi. Bir kız veya bacak olur, ehemmiyetli bulunan mıhlı olması. İkinci hayalim de eşimle mıhlı insanoğlu kabil çıkıp dolaşabilmek."

Yaşar Atıcı, eşinin uzuv nakli bekleme sürecinde kendisinin de organlarını bağışladığını belirterek, her insanın bu mevzuda hassas olmasını istedi.

"Hastamız dünkü kalbine ahenk sağladı"

Kalp nakli ameliyatını oluşturan heyette de toprak düzlük İKÇÜ Mustafa Kemal Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz de Kovid-19 salgını sürecinde sakıt bağışlar zımnında uzuv nakli ameliyatlarının da azaldığını anlatım etti.

Kalp nakli ameliyatı dair hastanelerinin baş döndürücü görmüş geçirmiş ortak ekibe ehil bulunduğunu tamlayan Gürbüz, şunları kaydetti:

"Hastamız bizlere başvurduğunda kalp yetmezliği ati düzeydeydi. Kalbinin dayanacak gücü yoktu. Uygun kalp aleti bulununcaya derece asistan kan dolaşımı cihazıyla hayatını sürdürdü. Hastamız aktarım ameliyatı evveliyat bana 'Hocam size inanıp güveniyorum. Her nesne iyi olacak.' dedi. Nakil ameliyatı da doyurmak geçti. Hastamız dünkü kalbine ahenk sağladı. Doku uyuşmazlığına rastlanmadı. Yaşamı süresince hastamızın araştırmaları sürecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?