Spor

Ordu’da skandal: Kur’an-ı Kerim sayfaları konfeti şeklinde sahaya fırlatıldı

Ordu'da toy stadın önce maçında şişman müşterek skandal yaşandı. Kur'an-ı Kerim sayfaları konfeti şeklinde sahaya fırlatıldı. Olayla ilişik birisi lehtar grubu önderi 4 isim gözaltına alındı.

Ordu’da skandal: Kur’an-ı Kerim sayfaları konfeti şeklinde sahaya fırlatıldı
24-10-2021 10:39

Ordu'da oynanan ve ayrımsız vakitte Yeni Ordu Stadının açım maçı bulunan Orduspor 1967 ile Kırıkkale Büyük Anadoluspor arasındaki TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasının 52. çabucak nezdinde skandal yaşandı. Plaka numarası 52 bulunan Ordu'nun bu simgesini vurgulamak şartıyla maçın 52. çabucak maraton tribününden sahaya konfeti fırlatıldı.

Maça revan nezdinde vatandaşın içtimai iletişim araçları hesabında paylaşmış bulunduğu görüntülerde, Kur'an-ı Kerim ayetlerini içeren sayfaların zerre lime kesilerek konfeti yerine sahaya fırlatıldı görüldü. Durumu ayırt fail vatandaşlar, güven görevlilerine malumat verdi. Polisler, stadyum mensupları ve birtakım taraftarlar yerdeki Kur'an sayfalarını topladı.

Valilikten izah geldi

Büyük reaksiyon toplayan vakayla ait anket başlatıldı. Sahaya konfetileri fırlattığı belirlenen 4 isim gözaltına alındı. Ordu Valiliğinden mevzuyla ait meydana getirilen açıklamada şöyleki denildi:

“Yeni Ordu Stadyumunda 23 Ekim 2021 tarihinde oynanan Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği SK-Kırıkkale Büyük Anadolu Spor 3. Lig ayak topu müsabakasının 52. çabucak sahaya atık konfeti ve kağıtlar ortada Kur'an-ı Kerim'den ayetler kayıtlı ve Türk bayrağı parçaları görülmesi üstüne Emniyet Müdürlüğümüzce vakayla ait yakalama acil yapılmış; Ş.Ö adlı Forza Fidangör yandaş grubu önderi çeşidinden mutedil ve ortaöğretim öğrencilerinden kullanmadıkları ibret kitaplarını getirmelerini istedikleri, öğrencilerin bu kitapları C.D ve Ü.T adlı insanlara getirerek konfirmasyon ettikleri, bu dü şahsın da birleşen kitapları B.M. adlı şahsa konfirmasyon ettikleri ve dü ayrı matbaada kestirerek konfeti durumuna getirdikleri belirleme edilmiştir. İlgili 4 şahıs endamsız müddette gözaltına münfail olup bap ile ait adli ve yönetimsel yakalama bitmeme etmektedir. Kamuoyuna nazikâne duyurulur.”

Orduspor 1967 Kulübünden açıklama

Orduspor 1967 Spor Kulübünden meydana getirilen açıklamada şu ifadelere arazi verildi:

"Maçın 52. çabucak konfeti atılmıştır. Orduspor tribünlerinden mevrut her insanın bilmiş bulunduğu ve katılmış bulunduğu bu görsel etkinlikte ne eyvah ki bu şeb ezanı oynadığımız maçta istenmeyen sahneler oluşmuştur. Taraftar grubumuz çeşidinden konfeti parçalarında Kuran-ı Kerim sayfaları bulunduğu belirleme edilmiş, bu bilgelik tarafımıza iletilmiştir. Taraftar grubumuzun dini değerlerimize meydana getirilen bu saygısızlığa dirlik bu hali gündeme getirmesi nezdinde yana başkaca bap dirlik da anket başlatılması düşüncesince güven güçlerine dayanak noktası olmuşlardır. Şehrimize, takımımız üstünden halkımızı kutuplaştırmaya etkin nezdinde kitlenin varlığı hacısı hocası çeşidinden bilinmektedir. Ordulu ve Ordusporlu bulunan herkesin, güven güçlerimiz çeşidinden görüngü sonuçlandırılana derece sağ duyulu olması gerekmektedir. Konunun incelenmesi ve açığa çıkartılmasında güven güçlerimizle beraberce cereyan eden, değme muhtelif bilgiyi emniyete ileten taraftarlarımıza, mevzunun yayılarak gündeme gelmesinde emeğe sabık halkımıza teşekkürname ederiz. Yapılan değme kötülüğe dirlik güzellikle gitmeye bitmeme edeceğiz."

Metin Akyürek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?