Spor

Olimpiyat şampiyonu yumruk oyuncusu Busenaz Sürmeneli: Zirveyi destek olmak istiyorum

Olimpiyat şampiyonu yumruk oyuncusu Busenaz Sürmeneli, ara ayında İstanbul'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda ayrımsız başarıyı göstererek zirvedeki yerini arkalamak istediğini söyledi.

Olimpiyat şampiyonu yumruk oyuncusu Busenaz Sürmeneli: Zirveyi destek olmak istiyorum
18-10-2021 13:10
Trabzon

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda giranbaha madalya elde fail ulusal yumruk oyuncusu Busenaz Sürmeneli, dünya şampiyonası hazırlıklarının güzel müşterek biçimde sürdüğünü belirtti.

Olimpiyatların arkası sıra müşterek müddet dinlenerek başarım kendisine inişe geçmeyi planladıklarını fakat şampiyonanın Türkiye'de yapılacak olması zımnında bu düşüncelerinden vazgeçtiklerini anlatım fail Sürmeneli, "Dünya Şampiyonası İstanbul'da olunca zamanı fırsatı kullanmak istedim. Çok istiyordum zat seyircim uğrunda dövüşmeyi, bu yüzden iltihak sonucu aldık. İyi çalışıp biçim tahavvül etmek istiyorum. Ülkemde de İstiklal Marşı'nı okutmak düşüncesince elimden mevrut herhangi müşterek şeyi yapacağım." dedi.

Sürmeneli, arsıulusal organizasyonlarda nice madalyasının bulunduğunu anımsatarak, "3 dünya, 5 Avrupa ve 1 olimpiyat şampiyonluğum var. 2019'da en sonuç meydana getirilen Dünya Şampiyonası'nda böke oldum. 2021'de zirvedeyim. Zirvedeki yerimi arkalamak istiyoruz. Bir numaralı oyuncuyum ve onu arkalamak düşüncesince elimden geleni yapacağım." şeklinde konuştu.

"Efsane peyda etmek istiyorum"

Spor yaşantısında en güzel yere doğmak istediğini özetleyen Sürmeneli, "Busenaz Sürmeneli, hastalık Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu üzere söylence olmasın? Ben de onlar üzere söylence peyda etmek istiyorum. Kız çocuklarına dayanıklı olabilmek istiyorum. 'Kadın isterse herhangi müşterek şeyi yapabilir.' imajını dayanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Sürmeneli, Dünya Şampiyonası'nda kadro biçiminde hedeflerinin iri bulunduğunu da kaydederek, "Herkesin elinden mevrut herhangi müşterek şeyi yapacağına inanıyorum. Takımıma güveniyorum. Kısa müddette hazırlıklara başladık. Herkesin beceri kapasitesi herhangi müşterek şeyi yerinde. Nice şampiyonlar çıkacağına inanıyorum." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?