Yaşam

Okulun fırınında depremzedeler düşüncesince günce 15 bin ekmek üretiyorlar

Eskişehir'deki Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan fırında, sarıklı ve öğrenciler çeşidinden 2 gündür deprem alanına ulaştırılmak kabil roll ekmek üretimi yapılıyor.

Okulun fırınında depremzedeler düşüncesince günce 15 bin ekmek üretiyorlar
08-02-2023 13:10
Eskişehir

Eskişehir'deki Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde kurulan "fırın atölyesi"nde fahri sarıklı ve öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler zımnında alana yollanmak az daha günce 15 bin roll ekmek üretiyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde 100 dizge lisesine "fırın atölyesi" kazandırılmasına müteveccih tören düzeni kapsamında açılan "fırın atölyesi"nde okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri ve öğretmenleri depremin arkası sıra günce ekmek üretimine başladı.

Gönüllü sarıklı ve öğrenciler çeşidinden imal edilen günce 15 bin ekmek, Eskişehir Valiliği koordinesinde esmer yolu ve iklim kanalıyla deprem bölgelerine gönderiliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapasiteyi günce tahminî 100 bin ekmeği çıkartıp, depremzedelere atmak düşüncesince çalışmalara başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, depremde yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da aceleci şifalar diledi.

Depremin arkası sıra yüreklere sakıt acıyı terbiye toplumu adına paylaştıklarını tamlayan Töre, şöyleki konuştu:

"Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle deprem bölgesindeki yurttaşlarımıza asistan olabilmek düşüncesince cereyan ediyoruz. İlk etapta deprem bölgesindeki su ve besin gereksinimlerini karşılamaya çalıştık. Çocuklar düşüncesince kışlık üst baş gönderiyoruz. Battaniye ve denk gönderiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü çeşidinden topladığımız iane malzemelerini içeren 11 tır, deprem alanına cereyan etti. Depremzedelerin yanlarında olduğumuzu belli etmek istiyoruz."

Töre, deprem alanına ulaştırılmak az daha 2 gündür roll ekmek ürettiklerini dile getirdi.

Ekmeklerin, Valiliğin himayelerinde AFAD'ın koordinatörlüğünde gerekseme mahsus illere ulaştırıldığını aktaran Töre, "Deprem bölgesindeki kentlerimiz düşüncesince şimdilik günce 15 bin ekmek üretiyoruz. Kapasitemizi 60 bine denli çıkartacağız. Hazırlıklara başladık, birlikte hafta süresince kapasiteyi artıracağız. Hedefimiz günce 100 bin ekmek üretip, depremzedelerimizle buluşturmaktır." ifadelerini kullandı.

"2 günde 30 bin roll ekmeği doğrulama ettik"

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İrem Çakır da İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin emriyle 24 vakit esasıyla 2 posta fiilen roll ekmek ürettiklerini bildirdi.

Depremin meydana geldiği devir alana azık gönderdiklerini özetleyen Çakır, "2 günde 30 bin roll ekmeği doğrulama ettik. Depremzedeler düşüncesince elimizden mevrut katkısı hazırlamaya çalışıyoruz." dedi.

Gıda Teknolojileri Alanı öğrencilerinden Nadir Bor ise elinden geldiğince üretime dayanaklık etmek olmayı sürdüreceğini anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?