Spor

Oklar toy olimpiyat madalyası düşüncesince gayeye kilitlendi

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, dengeli birlikte halde fiilen 2024 Paris Olimpiyatları'ndan madalyayla değişmek mecburiyetinde oldukları söyledi.

Oklar toy olimpiyat madalyası düşüncesince gayeye kilitlendi
17-11-2021 15:45
Ankara

Abdullah Topaloğlu, okçuluğun bugünü ve geleceğiyle ait AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

26 Ekim'de meydana getirilen 5. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda baştan reis seçildiğini hatırlatan Topaloğlu, namına mümin ve dayanaklık geçirmek verici delegelere teşekkürname etti. Genel kurulunun arkası sıra geçmiş hile yerleşmiş toplantısını gerçekleştirdiklerini tamlayan Topaloğlu, fariza dağılımını yaptıklarını ve kurulları oluşturduklarını söyledi.

Bu senenin yarışma takviminde sona geldiklerini dile getiren Topaloğlu, 2022'nin çalışkanlık takvimi düşüncesince de çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.

Türk okçuluğunun, "Son olimpiyat şampiyonu" apoletli sporcusunun bulunduğuna dikkati çekici Topaloğlu, bunun topu topu sporcu, hoşgörülü ve okçuluk camiasına hata yüklediğini anlattı.

Topaloğlu, 2024 Paris Olimpiyatları'nın hazırlıklarına şimdiden başladıklarına anlatım ederek, "Milli okçumuz Mete Gazoz'un 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kazanılmış olduğu madalya sorumluluğumuzu artırdı. Bu sorumlulukla çalışmalarımıza başladık. Gözlerin üzerimizde bulunduğunu biliyoruz." diyerek konuştu.

"Türk okçuluğunun şu dakikadan itibaren kaybedecek yanında saniyesi yok"

Organizasyonlarda takımdan beklentilerin de yükseldiğini dile getiren Topaloğlu, şu halde konuştu:

"2024 Paris Olimpiyatları’nda madalya istiyorsak kararlı çalışmamızı bitmeme geçirmek zorundayız. Taviz verdiğimiz devir bunun bedeli kürsünün dışına adam olmak olur. Aynı sıkı ve emek hasretmek programının dair yenilerini ilaveten 2024 Paris ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda da Türk okçuluğunu en elleme halde temessül geçirmek istiyoruz. Vakit baş döndürücü çelimsiz ve aceleci sefer kabul geçirmek zorundayız. Türk okçuluğunun şu dakikadan itibaren kaybedecek yanında saniyesi yok."

Her gözyaşı ve kategoride kalburüstü sportmen sayısının arttığını özetleyen Topaloğlu, "Önümüzdeki olimpiyatlara kararlı halde yürüyeceğiz. Mete ve Yasemin'in yanına dünkü esame yetiştirdik ve ast gözyaşı gruplarında ulusal takımlarda ehemmiyetli başarılar elde ediyorlar. Şampiyonumuz Mete Gazoz ile Yasemin Ecem Anagöz, kabiliyetleriyle 3 olimpiyat hâlâ Türkiye'yi temessül edebilecek derece canlı yaştalar." değerlendirmesini yaptı.

"Son 10 senedir Türk okçuluğuna şişman yanında nazarıitibar var"

Abdullah Topaloğlu, mevrut başarıların arkası sıra okçuluk sporuna alakanın arttığını bildirerek, şu halde bitmeme etti:

"Son 10 senedir Türk okçuluğuna şişman nazarıitibar var. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın arkası sıra bu istem az hâlâ 3-4 katına çıktı. Federasyon şekilde bu talebi istikbal yapmak elbette ki bizim görevimiz. Yeni Meteler, dünkü Yaseminler esermek istiyorsak bu öğrenci yanıt hasretmek zorundayız. Çocuklarımız 13-14 gözyaşı grubundan alıp dobra yanında tahsile editör tutacağız. Onlar giderek dünkü Meteler, dünkü Yaseminler şekilde karşımıza çıkacak."

"Milletimizin duasını hissettik ve desteğini aldık"

Topaloğlu, okçulukta mevrut başarının gerisinde baş döndürücü ehemmiyetli yanında fen ekibin olduğunu, fen direktöründen psikoloğuna derece topu topu kadro sporcular düşüncesince çalıştığını söyledi.

Tüm ekibin yanında eş üzere beraberce yaşadığını aktaran Topaloğlu, şunları kaydetti:

"Bizlerin buradaki görevi onlara bu olanakları sağlamaktı. Bizler de bu yönde dayanaklık geçirmek olduk, kamplarına gittik ve onları bekâr bırakmadık. Gördüğümüz eksiklikleri daima tamamlamaya çalıştık. Hep beraberce bu başarıya ulaştık. Ayrıca madalyayı ülkemize bağış ediyoruz. Milletimizin duasını hissettik ve desteğini aldık. Maçlar televizyonda yayınlandığında topu topu yurt yanında olduk. Millet şekilde bu da ülkemizi, milletimizi birleştiren öge oldu.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?