Spor

Okan Buruk: 'Şampiyonluk ateşini yükseltmeye çalışıyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Giresunspor maçının ardından, “Uzun devir evvel şampiyona meşalesinin kıvılcımlarını oluşturduk. Bir taraftan ateşi yükseltmeye çalışıyoruz” dedi.

Okan Buruk: 'Şampiyonluk ateşini yükseltmeye çalışıyoruz'
29-01-2023 00:10

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Giresunspor'a misafir bulunan Galatasaray 4-0'lık skorla galip gelirken ligde yukarı üstüne üstlük 10. galibiyetini aldı. Maçın peşi sıra değerlendirmelerde bulunun Teknik Direktör Okan Buruk, şunları söyledi:

“Bugün dayanıklı yan yana deplasmandaydık. Saha koşulları esasen görkemli değildi. Saha az buçuk kuruydu. Rakibimiz sulanmasını istemedi. O açıdan dü ekipman süresince ara sıra topun gestalt kolaylığı ortadan kalktı. Onun haricinde baktığımızda ligin güzel takımlarından biri. İlk yarıda da hem Galatasaray'ı ve Fenerbahçe'yi deplasmanda yenerek ne denli şaşırtı yan yana ekipman bulunduğunu yayınlayan Giresunspor'u bugün de maçın belli bölümlerinde açık yan yana halde gördük. 4-0'lık yengi bizim düşüncesince aşırı önemli. Çok açık yan yana adet lakin bunun indinde Giresunspor'un oyununun da hakkını hasretmek gerekiyor. Ön tarafı aşırı çelimli yan yana Giresunspor sahada vardı bugün. Belki sonlandırmada mesele yaşadılar lakin oyunun genelinde arasında revan yan yana karşılaşma oldu. Bizim hâlâ güzel olmamız gerekirdi. Yani skora gereğince hacısı hocası bizi bu açıdan görkemli yan yana halde değerlendirebilir lakin tığ oyunun genelinde hâlâ iyisini yapabilecek güçteyiz. Daha iyisini yapmamız gerekir. Önümüzdeki haftalar düşüncesince de hâlâ güzel ekipman yerine hile yerine rakibi kişi kalesine bu denli yaklaştırmayan yan yana ekipman olmamız gerekir. Çünkü hâlâ geçmiş maçlarda bunu yaptık. Ama söylediğim üzere bugün maçın genelinde faik oynasak da adet yerine üstünlüğü ele geçirsek de rakibimizin güzel yan yana oyunu vardı. Onu da burada belirtmem gerekiyor. Bugünkü galibiyeti başkanımız Dursun Özbek'e hediye geçirmek istiyorum. O da yan yana Giresunlu. Bugün burada bizimle beraberce olamadı cezasından dolayı.”

"Galatasaray'ın amacı değme devir şampiyonluk"

Alınan galibiyetlerle şampiyona ateşini yükselttiklerini dile getiren Buruk, “Uzun devir evveli meşalenin kıvılcımlarını oluşturduk. Bir taraftan ateşi yükseltmeye çalışıyoruz. Rakiplerimiz aşırı güçlü. Ligdeki değme ekipman aşırı önemli. Her karşılaşma güç oluyor. Giresunspor bugün maçın belli bölümlerinde aşırı açık yan yana halde pik eş oldu. Bizim bu şampiyona ateşini yükseltebilmemiz düşüncesince bundan hâlâ iyisini yapmamız gerekiyor. Ama şampiyonluğa bulunan inancımız mevsim başından bu yana vardı. İmza attığımda ve kol arasında yokken de şampiyona dedik. Bugün de bire yan yana şeyi söylüyoruz. Galatasaray'ın amacı değme devir şampiyonluk. Rekor delmek elbette ki güzel, rekorlara eş edinmek güzel. Ama en önemlisi böke olmak. İlk misyonumuz şampiyonluk” halinde konuştu.

Rıdvan Öztürk
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?