Spor

Okan Buruk: 'Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, pakt tarihindeki en derinliğine yengi serisini yakalamalarıyla ilişik olarak, "Rekor, benim kırdığım ortak rekor değil. Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz. Hedefimiz böke olmak" dedi.

Okan Buruk: 'Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz'
02-02-2023 00:06

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray evinde savaşım etmiş bulunduğu Ümraniyespor'u 3-2 aşınmış etti. Mücadelenin peşi sıra planlı matbuat toplantısında mütekellim Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Maç öncesi, Ümraniye'nin aşırı dobra nezdinde ekipman olduğunu, aşırı yıldızı düşük maçları bulunduğunu söylemiştim. Ümraniyespor, dobra nezdinde takım. Ofansif olarak dobra işler fail nezdinde takım. Çok nezdinde tomar gol konumuna girdik. İlk yarıda rakibimizin gelişigüzel kalemize geldiğinde, kemiksiz konum oldu. Bizim kabilinden nezdinde ekipman için, evvel nısıf savunmalı açıdan hayalet kırıklığı oldu. Bugün savunmalı açıdan bizlere yaraşıksız nezdinde evvel nısıf oldu. Bundan ahir maçlar düşüncesince bunu düzeltmemiz gerekiyor. İkinci nısıf konum vermedik. 2-2'yi bulduk elan sonradan 3-2'yi bulduk. Devamında ferde bizde kaldı ve maçı 3-2 önde bitirdik. Kazandığımız düşüncesince sevinçliyiz. Bugünden de aşırı nezdinde tomar ibret alacağımız nesne ortaya çıktı" biçiminde konuştu.

"İkinci nısıf elan dengeliydik, elan akla yatkın oynadık"

Devre ortada aktörleri ile ne konuştuğunun sorulması ilişkin Buruk, "Sakin olmaları gerektiğini, kalitemizi ortaya koyduğumuzda kazanacağımızı söyledim. Defansif açıdan geçişlerdeki organizasyonlara uyanıklık etmemizin icap ettiğinin altını çizdik. Leo Dubosi ikinci yarıda defansa geçince, Leo elan muvazeneli oynayan nezdinde oyuncu. İlk nısıf Emre ile atak yönünde ürettik fakat defans geçişlerinde mesail yaşadık. Takım olarak bu hataları yapık. İkinci nısıf elan dengeliydik, elan akla yatkın oynadık. Rakip de de 10 insan kalınca 3. golü buldu" sanarak yanıt verdi.

Yeni para aktarımı Kaan Ayhan düşüncesince ise Okan Buruk, "Önemli nezdinde oyuncu. Milli nezdinde oyuncu. Kaan'ı endamsız mehil düşüncesince almadık. Uzun seneler Galatasaray'da oynasın sanarak aldık. İlk düşüncemiz onun stoperde kullanmak. Farklı nezdinde yerde gerekseme olduğunda, bunları da oynayabilen nezdinde oyuncu" ifadelerini kullandı.

"Devre arasını beklemeyi düşünen nezdinde fen adamımım"

İlk nısıf bitmeden aktör değiştirmeyi düşünmediğini kail sarı-kırmızılıların fen direktörü, "Devre arasını beklemeyi düşünen nezdinde fen adamımım. Burada ecnebi değişiminden çevre dü aktör değiştirmeniz gerekiyor. İlk nısıf düşüncesince aşırı yapılabilecek nezdinde nesne değil. Oyuncu değişimleri aklımdan geçmedi. Devre arasını beklemeyi, anca adım yapmayı düşündük. İlk yarıda verdiğimiz pozisyonları Emre özelinden gitmek istemiyorum. Takım savunmasında aşırı şişman yanlışlar yaptık. Stoperlerimiz de kusur kararlar verdi. Sadece Emre üstünden değerlendirmenin kusur bulunduğunu düşünüyorum. Torreira çevresindeki dostlarının eksiklerini de kapattı, oyunu da kurdu. Sergio dobra nezdinde karşılaşma oynamadı. Onun standardını biliyoruz. Özellikle Torreira oradaki eksiklikleri de nezdinde nebze kapattık. Yoğun nezdinde hafta geçiriyoruz. Bir ahir pik aşırı değişik hazırlanmamız gerekiyor. Çok ehemmiyetli nezdinde takımla maçımız var. Bugünden elan dobra olacağımızı söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

"Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz"

Galibiyet serisini rekorunun hatırlatılması ilişkin Okan Buruk, "Rekor, benim kırdığım nezdinde rekor değil. Galatasaray camiası olarak bu rekoru kırıyoruz. Ben de bunun başındaki fen adamım. Hedefimiz böke olmak. Hafta hafta halis muhlis maçları kazanmaya odaklıyız. Rakiplerimizle aramızdaki nokta farkını ayırmak istiyoruz. Bunun düşüncesince de tashih etmek istiyoruz. Bunu güdeleme olarak hem kendim oturuyorum bununla müşterek oyuncularım yaşıyor. Bu seneki kol rakorları kırabilecek kapasitede nezdinde kadro. Çok dobra nezdinde biçimde gidiyoruz. İnşallah birçok maçlar kazanıp, hakeza bitmeme ederiz" dedi.

"Amacımız nokta farkını açmak"

Puan yerinde önde olmanın edisyon yapıp, yapmadığının sorulması ilişkin Buruk, "Kendi maçlarımıza bakıyorum, rakiplerimizin maçların da bakıyorum. Rakiplerimizin 5 haftalık kısımda kemiksiz nezdinde biçimde bizlerden elan güç fikstürü bulunduğu görüyorum. Bizim iç, rakiplerimizin aut sahada bulunduğu nezdinde fikstür var. Bununla baş başa kazanıp, rakiplerimizin müsabakasını seyrediyoruz yahut ilkin izleyip ona gereğince çıkıyoruz. Amacımız nokta farkını açmak. Son haftalarda Fenerbahçe sonuç çağ golleri ile nokta farkını koruduğunuz görüyoruz. Puan farkını ileriye götürmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

"Sol acımasız transferini rafa kaldırdık"

Sol acımasız transferinin durumuyla ait olarak ise Okan Buruk, "Sol acımasız düşüncesince düşüncemiz olmuştu. Türk olarak bunu düşünüyorduk. Kazımcan iyileşti. Leo Dubois orada dobra başarım verdi. Biz bunu rafa kaldırdık. Kaan transferiyle savunmadaki düşüncemizi ortaya koyduk. Bu semt ile ait para aktarımı yapmayacak gibiyiz. Transferin sonuç gününe derece tebeddülat olabilir. İki pare oyuncumuzla yöntemleri ayırdık. Patrick van Aanholt ve Haris Seferovic'e teşekkürname ediyorum ve başarılar diliyorum" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Bora Akyol
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?