Teknoloji

Öğrenciler İzmir düşüncesince NFT tasarladı

Üniversite öğrencileri planlı işlik ile öz NFT'lerini (Nitelikli Fikri Tapu) oluşturdu. Oluşturulan eserlerin birlikte bölümü Pixelart, birlikte bölümü foto adına tasarlandı. Tüm eserlerin teması ise “İzmir” adına belirlendi.

Öğrenciler İzmir düşüncesince NFT tasarladı
10-05-2022 16:17

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı, Radyo ve Televizyon Programı ve Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı düzenledikleri kuma işlik ile İzmir temalı NFT'ler oluşturdu. Üniversiteden meydana getirilen açıklamada, Pixelart ve ışık şekilde tasarlanan sayısal konuşma eserlerin hissedar NFT satı platformu bulunan Opensea platformuna yüklendiği, rastgele sayısal konuşma yapıtı polinom cinsinden Türk Lirası karşılığı iptidai amut edecek halde fiyatının tespit edildiği ve satılan rastgele sayısal konuşma eserinin, kitap üreticisi yerine Tema Vakfına iptidai skor amut şekilde bağışlanacağı belirtildi.

“Web üstünden sergileniyorlar”
Dijital konuşma yapıtı üretip amut bağışı kampanyası yürüteç Türkiye'deki önce efdal talim kurumu olduklarını anlatım fail açıklamada, 13 Mart Cuma haset sayaç 10.30'da online lansman sergisi yapılacağı ve açılan sayısal konuşma eserlerinin web üstünden gezilebileceği bilgisi verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?