Yaşam

Ödüllü uyuşturucu köpeği 'Rüzgar' uyuşturucuya boğaz vermiyor

Hatay'da ödüllü uyuşturucu talimli manşet köpeği "Rüzgar", kırılan burnu yardımıyla uyuşturucu operasyonlarında deli dolu fariza alıyor.

Ödüllü uyuşturucu köpeği 'Rüzgar' uyuşturucuya boğaz vermiyor
22-12-2021 14:15
Hatay

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi kadrosunda arazi düzlük "Rüzgar", 2019 yılındaki güzel operasyonlarından ötürü Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı kabilinden yılın köpeği unvanını aldı.

Bu yıl Hatay genelinde katılmış bulunduğu onlarca operasyonda hep 180 kilogram esrar, 1,5 kilogram eroin, 300 bin uyuşturucu komprime ile 15 kilogram metamfetamin ele geçirilmesini sağlayıcı "Rüzgar" Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca güzeşte ağustos ayında da ayın kolluk köpeği unvanına müstahak görüldü.

Günlük bakımları ve eğitimleri şişman beraberinde inceden inceye meydana getirilen alıngan kibirli köpek, katılmış bulunduğu operasyonlarda uyuşturucuya boğaz vermiyor.

Kent geneliyle hudut kapılarındaki uyuşturucu operasyonlarında fariza düzlük "Rüzgar" otomobil, tost makinesi, buzdolabı, su kuyularına ilgilendiren araştırma makinesi ve bap içerisine pinhan ehemmiyetli oranda uyuşturucunun olmasına ulama sağlayarak uyuşturucu ekiplerinin en şişman destekçisi oldu.

"Rüzgar benim yoldaşım, arkadaşım"

"Rüzgar"ın eğitmeni kolluk memuru Mehmet Tekin, AA muhabirine, "Rüzgar" ile beraberce il geneli ve hudut kapılarındaki kontrol ve uyuşturucu operasyonlarında fariza aldıklarını söyledi.

4 yaşındaki "Rüzgar"ın 3 yıl evvel 2 milyona DOĞRU uyuşturucu komprime yakalamasından ötürü yılın köpeği seçildiğini aktaran Tekin, bu yılın ağustos ayında da ehemmiyetli oranda uyuşturucu yakalanmasına asistan bulunduğu düşüncesince ayın köpeği seçilme başarısı gösterdiğini belirtti.

Ayda averaj 35'i fazla uyuşturucu operasyonunda fariza aldıklarını anlatım fail Tekin, "Her sabahleyin derneşik yerine 2 sayaç eğitimlerimiz olmakta ve anık beraberinde biçimde göreve gitmeyi bekleriz. Kentteki topu topu ilçelerde ev, araç, hudut kapılarında ve limanlardaki suç duyurusu tahsil edilen gemilerde uyuşturucu aramalarında köpeğimiz Rüzgar ile çalışkan biçimde fariza alıyoruz. Günün şişman bölümünü eğitimle geçiriyoruz. Rüzgar benim yoldaşım, arkadaşım." dedi.

"Rüzgar"ın günde beraberinde el mobilyasız abla ile beslendiğini aktaran Tekin, "Köpeğin en hususi yakalaması geçtiğimiz aylarda şek dair durdurulan beraberinde aracın bagajında zulalanmış motorin kutusu içerisindeki uyuşturucuyu bulmasıydı. Rüzgar, vasıtaların motosiklet bloklarından, makara içlerine bile zulalanmış uyuşturucu maddeleri ele geçirmemizi sağladı. Gel, otur, bekle ve açıklık komutlarını elden algılayarak fariza köpeği olmasından ötürü bizlerin en şişman yardımcısı oluyorlar."diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?