Gündem

Ocakta en faziletkâr sıcaklık İnebolu'da, en az sıcaklık Özalp'te yaşandı

Türkiye'de levent boylu seneler hanuman kocaoğlan averaj sıcaklığı 2,9 aşama yerine kaydedilirken, bu yıl 2,2 aşama oldu.

Ocakta en faziletkâr sıcaklık İnebolu'da, en az sıcaklık Özalp'te yaşandı
09-02-2022 11:42
Ankara

Türkiye'de bu senenin önceki ayında en erdemli sıcaklık 25,5 dereceyle Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, en düşüt sıcaklık ise sıfırın altında 34,4 dereceyle Van'ın Özalp ilçesinde ölçüldü.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, 2022 Ocak ayında sayı farkı sıcaklıklar, Muğla, Marmaris, Datça, Dalaman, Karaisalı, Korkuteli, Manavgat, Mut, Seydişehir, Bitlis ve Siverek çevrelerinde sezon normallerinin altında, Lüleburgaz etrafında sezon normallerinin üzerinde, yurdun başka bölgelerinde sezon normalleri yöresinde gerçekleşti.

Türkiye'de levent boylu seneler hanuman kocaoğlan sayı farkı sıcaklığı 2,9 aşama adına kaydedilirken, bu yıl 2,2 aşama oldu.

Ocakta en düşüt sıcaklık sıfırın altında 34,4 aşama ile Özalp'te, en erdemli sıcaklık ise 25,5 aşama ile İnebolu'da belirleme edildi. 2022 yılı Ocak ayında sıcaklıklar, levent boylu seneler sonradan averajının 0,7 aşama dibine düştü.

Bölgelere uyarınca sıcaklıklar

Marmara Bölgesi'nde sabık ay sayı farkı sıcaklıklar, Lüleburgaz etrafında sezon normallerinin üzerinde, bölgenin başka kesimlerinde sezon normalleri yöresinde gerçekleşti. Bölgenin hanuman kocaoğlan levent boylu seneler sayı farkı sıcaklığı 5,2 aşama olurken, sabık ay da bire bir dereceyi buldu. Bölgede en düşüt sıcaklık sıfırın altında 9,3 aşama adına Bilecik'te, en erdemli sıcaklık ise 23,1 aşama adına Kocaeli'de belirleme edildi.

Ortalama sıcaklıklar, sabık ay Ege Bölgesi'nde, Muğla, Marmaris ve Datça etrafında sezon normallerinin altında, başka kesimlerde sezon normalleri yöresinde ölçüldü. Bölgenin hanuman kocaoğlan levent boylu seneler sayı farkı sıcaklığı 6,3 aşama iken, sabık ay 5,3 dereceye düştü. Bölgede en düşüt sıcaklık sıfırın altında 17,4 dereceyle Simav, en erdemli sıcaklık ise 21,2 dereceyle Marmaris adına kayıtlara geçti.

Akdeniz Bölgesi'nde sabık ay sayı farkı sıcaklıklar, Dalaman, Karaisalı, Korkuteli, Manavgat ve Mut çevrelerinde sezon normallerinin altında, bölgenin başka kesimlerinde sezon normalleri yöresinde oldu. Bölgenin hanuman kocaoğlan levent boylu seneler sayı farkı sıcaklığı 7,5 aşama iken, 2022 Ocak'ta 6,7 aşama adına kaydedildi. Bölgede en düşüt sıcaklık sıfırın altında 27,6 dereceyle Göksun'da, en erdemli sıcaklık ise 22,4 dereceyle Kale/Demre'de ölçüldü.

İç Anadolu Bölgesi'nde sayı farkı sıcaklıklar, bölgenin tamamında sezon normalleri yöresinde gerçekleşti. Bölgenin hanuman kocaoğlan levent boylu seneler sayı farkı sıcaklığı nakıs 0,6 aşama iken, sabık ay nakıs 2 aşama adına ölçüldü. Bölgede en düşüt sıcaklık sıfırın altında 27,3 dereceyle Seydişehir'de, en erdemli sıcaklık ise 16,4 dereceyle Eskişehir'de kaydedildi.

Ortalama sıcaklıklar sabık ay Karadeniz Bölgesi'nde, Akçakoca etrafında sezon normallerinin üzerinde, bölgenin başka kesimlerinde sezon normalleri yöresinde belirleme edildi. Bölgenin hanuman kocaoğlan levent boylu seneler sayı farkı sıcaklığı 3 aşama iken, sabık ay 2,7 dereceye düştü. Bölgede en düşüt sıcaklık sıfırın altında 18,3 dereceyle Bayburt'ta, en erdemli sıcaklık ise 25,5 dereceyle İnebolu'da ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sabık ay sayı farkı sıcaklıklar, Bitlis etrafında sezon normallerinin altında, bölgenin başka kesimlerinde sezon normalleri yöresinde gerçekleşti. Bölgenin hanuman kocaoğlan levent boylu seneler sayı farkı sıcaklığı sıfırın altında 4,2 aşama olurken, 2022 Ocak'ta sıfırın altında 4,7 aşama adına kaydedildi. Bölgede en düşüt sıcaklık sıfırın altında 34,4 dereceyle Özalp'te, en erdemli sıcaklık ise 11,7 dereceyle Elbistan'da belirleme edildi.

Ortalama sıcaklıklar ocakta Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, Viranşehir etrafında sezon normallerinin altında, bölgenin başka kesimlerinde sezon normalleri yöresinde kaydedildi. Bölgenin hanuman kocaoğlan levent boylu seneler sayı farkı sıcaklığı 4,7 aşama iken, 2022 Ocak'ta 4 aşama adına gerçekleşti. Bölgede en düşüt sıcaklık sıfırın altında 14,4 dereceyle Çermik'te, en erdemli sıcaklık ise 19,6 dereceyle Ceylanpınar'da ölçüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?