Dünya

OAC Dışişleri Bakanı Temon'a layıkıyla doğacak Afrika'da

Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sylvie Baipo Temon, "Gerçekten yatırımcıların kendilerinin gelip görmelerini ve eskimemiş toprakları bulunan ülkemi danışma dair bizlere iane etmelerini istiyorum." dedi.

OAC Dışişleri Bakanı Temon'a layıkıyla doğacak Afrika'da
28-01-2022 12:56
Ankara

Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC) Dışişleri Bakanı Sylvie Baipo Temon, uzmanların geleceğin Afrika'da bulunduğu değerlendirmesini paylaşarak, Türk yatırımcıları varlıklı kaynakları ve potansiyeli bulunan ülkesindeki fırsatları durumunda görmeye çağırma etti.

Dışişleri Bakanı Sylvie Baipo Temon, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Türkiye'ye icra ettiği ziyaretin dü iklim arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve dinamikleştirmek iradesiyle gerçekleştiğini belirtti.

İstanbul'da Aralık 2021'de planlı Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmelerinde dü iklim arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi ele aldıklarını anımsatan Bakan Temon, bu ziyaretinin de bu beraberce emek vermek iradesini somutlaştırmak düşüncesince müşterek vesile bulunduğunu vurguladı.

Temon, Maliye Bakanı eşliğinde icra ettiği bu endamsız ziyarette, dü iklim arasındaki iş birliğinin kanuni çerçevesini tanımlayan müşterek geçim ile 3 uyum zaptı imzaladıklarını bildirdi.

OAC, Türkiye'nin çelimli geçmişinden ve tecrübelerinden faydalanmak istiyor

Afrika ile Türkiye arasındaki ortaklığın izlemsel müşterek erek taşıdığına yer veren Dışişleri Bakanı Temon, geçmişinde müşterek ilhanlık mevcut Türkiye ile insanlığın merkezindeki Afrika kıtası arasındaki birlikteliğin ak müşterek geleceği olduğuna ilişkin inancını paylaştı.

OAC olarak, hisse senedi açısından anlaşılan adım ve basamakları çabucak tırmanmalarına iane edecek müşterek ülkeyle kuracakları çelimli ortaklıkla ehemmiyetli müşterek ayırt yakalayabileceklerini kaydeden Temon, kalkınma kapasitesi ve tecrübesi mevcut Türkiye kadar devletlere yönelmeleri icap ettiğini söyledi.

Ülkesinin koskoca olanakları, kaynakları ve hammaddeleri olduğuna dikkati çekici Temon, "Ben söylemiyorum, arsıulusal uzmanlar geleceğin Afrika'da bulunduğunu söylüyor ve bu doğru. Sıra tığ Afrikalıların bunun farkına varıp bedel vermesi ve potansiyelini geliştirecek akıllıcasına ortaklıklar bulması." dedi.

Temon, OAC'de müşterek devre giriş yayınlayan dingildeklik ve emniyetsizlik durumunun da bu eşme zenginliği dolayısıyla ortaya çıktığını belirterek, "Bu durumda, herhangi müşterek dü iklim halkının faydasını cezaevi uğrunda bulunduran Türkiye kadar müşterek ülkeyle katı müşterek katılma ihdas kılmak elan da ehemmiyet kazanıyor." sanarak konuştu.

Orta Afrika'ya asıl sıfır müşterek izlenim çiziliyor

OAC'nin sunmuş bulunduğu fırsatları yerlerinde görmeleri düşüncesince Türk iş insanlarını ülkesine çağırma fail Bakan Temon, nice iklim yolu şirketinin Bangui'ye pervaz düzenlediğini kaydetti.

Orta Afrikalı Bakan, "Ülkeme haricen hakikatı yansıtmayan müşterek izlenim çiziliyor. Bu bildirme edilemez. Gerçekten yatırımcıların kendilerinin gelip görmelerini ve eskimemiş toprakları bulunan ülkemi enformasyon üzerine bizlere iane etmelerini istiyorum." sanarak konuştu.

Türkiye'nin arsıulusal sahnede nice değişik halde görmüş geçirmiş bulunduğunu anlatım fail Temon, bundan ötürü ilkin Türk yatırımcıları çağırma ettiklerini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Temon, 623 bin kilometrekarelik, kısaca 5 milyon sözü geçen ülkesinde 15 milyon hektar ekilebilir, doğurgan arazi bulunduğunu, adam başına sakıt ekilebilir alanın ehliyetli bulunduğunu fakat buna karşın açlıktan bahsedilmiş bulunduğu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Veriler ve rakamlar ortada. Tabii bu bireylere toprağını kadro prizma fırsatı verilmeli. Fakat halkın ülkenin bu zenginliğinden yararlanmamaları düşüncesince şuurlu müşterek kargaşa girişimi var. Tarım OAC'yi kalkındırabilir fakat bunun düşüncesince tarıma muvasala olması gerekiyor."

Silahlı grupların girdikleri köyleri yakıp yıktığını, şahısların zenginlikten yararlanma etmesini engellemeyi ve ülkeyi kısırlık kıskacında bırakmayı amaçladığına ayraç fail Bakan Temon, buna müsaade verilmeyeceğinin altını çizdi.

Temon, medyanın ülkesindeki silahlı gruplarla diyalogu daima gündeme getirmesine tepkime göstererek, demokratik hisse senedi talebi bulunan müşterek ülkeyi silahlı gruplar, yıldırı ve darbeler kıskacında bırakmayacaklarını ve Orta Afrika düşüncesince tek gösterimi sıfır ve bir çok da ecnebi kökenli silahlı grupların liderleriyle diyaloğa girmelerinin beklenmemesi icap ettiğini vurguladı.

Ülkesinin bu meseledeki tutumunun bariz bulunduğunu aktaran Dışişleri Bakanı, arsıulusal topluluğun bu konudaki desteğine gerekseme duyduklarını, 10 senedir bitmeme fail arbede ve çöküntü atmosferinden sıyrılarak, OAC halkını bu yükten azat eylemek istediklerini söyledi.

OAC, yatırımcılara iklim ötesi gizil sunuyor

Dışişleri Bakanı Temon, ülkesinin kalkınmasında enerji, güvenlik, altyapının rüçhan meseleler olduğuna kaydederek, "Kaynaklarımızın işletilmesi, asliye gereksinimlerimizi karşılayacak, topluluğun refaha erişmesini sağlayacak. Bu da topluluğun kendisini eğitme, idame etme, ihya kapasitesini katkıda bulunacak." değerlendirmesinde bulundu.

Temon, "Bu vesileyle, sizin mikrofonunuz tarafından enerji, enfrastrüktür ve konuşu gelişme, tecim alanındaki uzman tamamı yatırımcılara çağrıda bulunuyorum." diyerek, ülkesinin coğrafi pozisyonu ve müdahale bulunduğu izlemsel lehçe ittifakların yatırımcılara OAC'nin ötesinde müşterek gizil sunduğunu dile getirdi.

Türkiye ve Orta Afrika ortada istenilen alışveriş düzeyine ulaşılması düşüncesince dü ülkenin aykırı diplomatik temsilcilikleri açılış gereğine ayraç fail Bakan Temon, bunun başkaca Türk Hava Yollarının (THY) Bangui'ye düzenleyeceği seferlerle taçlandırılmasını istedi.

Temon, aracısız uçuşların, çıkarlarını tecim kütlesinin artarak çoğalması üzerine harekete geçireceğini anlatım ederek, ülkesiyle Avrupa ve gayrı destinasyonlar ortada aracısız müşterek güzergâh kurulmasının ehemmiyetli bulunduğunun altını çizdi.

Ülkesi üzerine medyada arsa meydan imaja aldanılmaması icap ettiğinin de altını çizen Temon, "Türk insanlarını ve yatırımcıları, Orta Afrika Cumhuriyeti'ne gelmeye ve serpilme arayışındaki müşterek ülkeye ulama sunmaya çağırma ediyorum." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?