Dünya

Norveç, Rusya ile son bölgesindeki askeri masraflarını artıracak

Norveç, Rusya ile hudut bölgesindeki askerlerinin eğitimi ve teçhizatını takviye geçirmek düşüncesince askeri masraflarını açık açık tezyit sonucu aldı.

Norveç, Rusya ile son bölgesindeki askeri masraflarını artıracak
18-03-2022 19:35
Ankara


Aljazeera'deki habere göre, Norveç Savunma Bakanı Odd Roger Enoksen düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, Rusya ile Ukrayna arasındaki muharebeye bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Norveç'e muhtemel ortak Rus saldırısı beklemediklerini tamlayan Enoksen, fakat sınırlarında "daha kazalı ve öngörülemez" bir duruma mevrut ortak komşularının bulunduğunu kaydetti.

Enoksen, NATO üyesi Norveç'in bu sene Rusya sınırına andıran şimal bölgesindeki askeri varlığını pekiştirmek şartıyla 340 milyon dolar ek bütçe sağlayacağını aktardı.

Söz konusu ek bütçenin kuzeydeki donanma gecesi gecesi varlığını güçlendirmek, askerlerin eğitiminin yanında mühimmat, mahrukat ve donatı stoklarını çoğaltmak düşüncesince kullanılacağını bildiren Enoksen, bütçenin siber defans ve istihbaratı pekiştirmek düşüncesince de kullanılacağını kaydetti.

Avrupa'nın en kuzeydeki NATO üyesi Norveç, Rusya ile Kuzey Kutbu'nda 196 kilometre yağız sınırı, Barents Denizi'nde ise derinlemesine ortak derya sınırı paylaşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?