Gündem

Nilay Arslan: 'Doğum Haritasını bilen kendini bilir'

Holistik Terapi Uzmanı Nilay Arslan, Astroloji sektörünün en aşırı düşkünlük edilen uygulamalarından birisi bulunan mevlit haritası analizi için bilgiler paylaştı.

Nilay Arslan: 'Doğum Haritasını bilen kendini bilir'
13-12-2021 12:20

Holistik Terapi Uzmanı Nilay Arslan, “Doğum haritası nedir” sorusunu yanıtlayarak, “Doğum haritamız, dünyaya gözlerimizi açtığımız tam gökyüzünün eş bulunduğu enstantane görüntüdür. İlk nefesi aldığımız o andan itibaren, gökyüzündeki riyazi kodlar gezegenler yoluyla bizi etkilemeye başlar. Bu anlar, etabın enerjileriyle ahenk sağladığımız zamandır. Doğduğumuz anda gökyüzünde mevcud simgeler, bizim natal haritamızı gösterir. Haritamız, hayat derslerimizi düşüncesince ipuçları verirken, yabanlık özelliklerimizi ortaya çıkarabilir, hepsi bunların beraberinde ruhumuzun amacına revan yolu bulmamıza da asistan olur” dedi.

“Tıpkı pus izi kadar her insanın haritası farklıdır”
Bir bireyin mevlit haritasının çıkarılabilmesi düşüncesince dünyaya geldiği gün, ay ve senenin haricinde doğduğu zaman ve kentin de bilinmesi icap ettiğini tamlayan Nilay Arslan, “Tıpkı pus izi kadar her insanın haritası farklıdır. Gökyüzünün o andaki fotoğrafı, evrende elden bizlere ilgili birlikte hikâyeyi anlatır. O nedenden mevlit haritamız elden bizlere özeldir” dedi.

Arslan, âlem cisimlerinin o anki açılarının hepsi yaşamımız üstünde çarpıcı bulunduğunu söyledi
“Matematiksel ve âlem bilimsel hesaplamalarla çıkarılan mevlit haritalarında Güneş, Ay ve seyyare konumlarının beraberinde bunların birbirleriyle bulunan ilişkileri, ayrıksı birlikte deyişle aralarındaki açılar da belirleme edilir. Doğum çabucak Ay'ın Güneş'le bulunan ilişkisi, doğmadan ilk yaşanmış bulunan dünkü ay ve dolunaylar ile Güneş tutulmaları da astrolojik mevlit haritalarının yorumlanmasında ehemmiyetli birlikte yere sahiptir” biçiminde konuştu.

“Burcunuz bire birlikte olsa bile özellikleriniz bire birlikte olmaz”
Nilay Arslan, bire birlikte çağ doğan insanların değişik özelliklere eş olmasının nedenini ise şöyleki açıkladı: “Doğum gününüz size Güneş burcunuzu, doğduğunuz zaman ise yükselen burcunuzu söyler. Ay, Mars, Merkür ve Venüs doğduğunuz çağ ve saatte ne burçtaysa, rastgele birisi size ayrı özellikler verir. Bu sebeple burcunuz bire birlikte olsa bile başkalarıyla değişik özelliklere sahipsinizdir. Zaten hepsi bu sebeplerle mevlit haritanızın çözümleme edilebilmesi düşüncesince doğduğunuz saatin, ayrıca dakikanın bilinmesi gerekir. Gün süresince zaman dolayısıyla yükselen burcunuzun değişmesi kadar Ay, Merkür kadar aceleci mütebeddil gökcisimleri dolayısıyla de cibilliyet özellikleriniz etkilenebilir. Sizinle bire birlikte çağ doğan biriyle aranızdaki farklılıkların nedeni budur.”

“Geleceğe müteallik ipuçları verir”
Nilay Arslan, bireyin hem bilincinde bulunmadığı niteliklerini icat etmek bununla birlikte ilerleyici zamanlarda karşılaşacağı hadiseler kendisince önceleri düşün sahibi peyda etmek düşüncesince mevlit haritası analizi yaptırabileceğini söyleyerek, “Harita analizinde Güneş, Ay, Merkür, Mars ve Venüs, sizi tanımlayan ehemmiyetli nitelikleri gösterir. Gezegenler ve burçların konumu, geleceğe müteallik öngörülerde bulunmaya da dayanaklık etmek verir. Fiziksel sağlığınız, sevda hesabına şanslı-şanssız alanlarınız, yaşamda karşılaşacağınız zorluklar, geçireceğiniz kazalar, sarsıntı gerçekleştiren vakaları kestirim etmekte kullanılır. Doğum haritası; yaşama nite başladığınızı, anne-babanızdan dayanaklık etmek alıp alamadığınızı yahut atalarınızdan güzeşte travmaları da söyler” ifadelerini kullandı.

“Mutsuzluğun yanıtı dünyaevi analizinde”
Nilay Arslan'a göre, mevlit haritasına gereğince bireyin ilişkilerinde ve evliliğinde bozukluk mutluluğu bulamadığını anlamanın beklenir bulunduğunu anlatım ederek, “Kendine ‘Evliliğim, ilişkim bozukluk bitti' niteleyerek soran birinin, yanıtı mevlit haritasında yaptıracağı dünyaevi analiziyle bulması mümkündür. Bunun haricinde Hint astrolojisine hususi ‘Evlilik Haritası' ünlü birlikte harita elan var. Evlilik haritası, evleneceğimiz ad ve ya insanların hayatları kendisince bilim edinmemizi sağlar. Evlenme ve metrukiyet mevzularına müteallik ipuçları verir” niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?