Dünya

NATO'dan Rusya'ya 'Ukrayna'ya hakkında çelim kullanmanın neticeleri olur' uyarısı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya'nın Ukrayna'ya gönül rahatlığı çelim kullanımı yerinde bunun neticeleri ve maliyetleri olabileceği açıktır. Bu sebeple Rusya'ya gerilimi düşürmesi düşüncesince çağrıda bulunmaya bitmeme ediyoruz." dedi.

NATO'dan Rusya'ya 'Ukrayna'ya hakkında çelim kullanmanın neticeleri olur' uyarısı
26-11-2021 19:46
Brüksel

Jens Stoltenberg, 30 Kasım-1 Aralık'ta Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları toplantısının gündemine bağlı matbuat toplantısı düzenledi.

"Acil asayiş problemlerini halletmek düşüncesince gelecek hafta buluşacağız." diyen Stoltenberg, rüçhan mevzunun Rusya'nın Ukrayna sınırında bitmeme fail askeri yığınağı bulunduğunu vurguladı.

Stoltenberg, "Buna tanklar, topçular, zırhlı birimler, insansız iklim araçları ve elektronik harp sistemlerinin beraberinde harbe müheyya birlikler de dahildir." dedi.

Rusya'nın eylemlerinin saydam olmadığını ve istifham göstergesi uyandırdığını tamlayan Stoltenberg, "Rusya'nın Ukrayna'ya dirlik kuvvet kullanımı yerinde bunun neticeleri ve maliyetleri olabileceği açıktır. Bu sebeple Rusya'ya gerilimi düşürmesi düşüncesince çağrıda bulunmaya bitmeme ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, Belarus yönetiminin göçmenleri politik anahtar yerine kullanımı ve Polonya, Avusturya ve Litvanya'ya edisyon yapmasının da ele alınacağını aktardı.

Önemli ruzname maddelerinden birinin silahsızlanma olacağını duyuran Stoltenberg, şöyleki konuştu:

"NATO, silahsızlanmadaki mürşit rolünü sürdürmeye kararlı. Ama toy olmamalıyız. Rusya acemi tabanca sistemleri geliştirmeye ve konuşlandırmaya bitmeme ediyor. Geçen hafta Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonunu riske atan biperva roket testi gerçekleştirdi. Çin başkaca konvansiyonel ve çekirdeksel cephaneliğini çabucak genişletiyor, yetenekleri dair saydamlık sağlamıyor ve tabanca kontrolüne dayanıklı nazarıitibar göstermiyor."

Stoltenberg, Afganistan ve çevresindeki asayiş vaziyeti ile Batı Balkanlar'da Bosna Hersek'in bileşenlerinden Sırp Cumhuriyeti'nin yükselttiği tansiyonun da bakanlarca masaya yatırılacağını kaydetti.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?