Dünya

NATO’dan Rusya’ya: "Diyalog var taviz yok"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten Ukrayna sınırındaki askeri tahaşşüt iddiaları ile gerginleşen NATO-Rusya ilişkilerinde politik diyalog çabalarına dayanak mesajı vererek, “Rusya ile politik diyaloğa evet, ancak asliye ilkelerimizden tavize hayır” dedi.

NATO’dan Rusya’ya:
24-12-2021 02:19

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg akıbet yayınladığı resmi Noel ve acemi sene mesajlarında bütünlük ve el birliği mesajı vermesinin arkası sıra arsıulusal matbuat organlarında da Rusya mevzusundaki görüşlerini paylaştı. Stoltenberg Rusya'nın Ukrayna sınırında ağır ortak askeri tahaşşüt yaptığını ve sakıncasız ortak yılsonu tatili etmek düşüncesince ayık olunması icap ettiğini aktardı.

Rusya'nın eskiden agresif ortak davranış içre bulunduğunu fakat çağ direkt tek NATO müttefikini direkt yıldırma etmediğini, fakat Ukrayna sınırındaki politikasının belirsizlikler getirdiğini bildirdi. Buna karşın Rusya ile huzursuzluğun azalmasını istediklerini bildiren Stoltenberg, NATO'nun esas prensiplerinden ise taviz verilmesinin bahis konusu olmadığını vurguladı.

Stoltenberg, Blinken ile görüştü
Stoltenberg ayrıca, Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Amerika Dışişleri Bakanlığı kabilinden meydana getirilen açıklamada, “NATO'nun Rusya'ya koşa cepheli yaklaşımını tartışıldı ve ittifakın müttefikleri defans ve sığınmak düşüncesince bütünlük şeklinde dururken Rusya ile manalı diyaloga müheyya bulunduğunu kaydetti" ifadelerine arazi verildi.

Mustafa Ulusoy

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?