Dünya

NATO’dan Rusya’nın caydırıcı kuvvetler kararına tepki

NATO Genel Sekreteri Jens Stontenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın caydırıcı kuvvetlerini hususi harp özelliğine geçirmesi talimatını, “tehlikeli” ve “sorumsuz” yerine nitelendirdi.

NATO’dan Rusya’nın caydırıcı kuvvetler kararına tepki
27-02-2022 19:41

NATO'nun Ukrayna'ya korumak ve gün doğusu ülkelerindeki varlığını perçinlemek düşüncesince acemi adımlar atmasının peşi sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rusya'nın caydırıcı kuvvetlerini hususi harp niteliğine geçirmesi emirini vermişti. Putin'in kararının peşi sıra Amerika basınına mütekellim NATO Genel Sekreteri Jens Stontenberg, Putin'in kararını “tehlikeli” ve “sorumsuz” namına nitelendirerek, Putin'in Ukrayna'ya müteveccih agresif tavrının bitmeme ettiğini aktardı.

Stoltenberg, "Bu kazalı birlikte söylem. Bu sorumsuzca birlikte davranış” ifadelerini kullanarak, Putin'in bu kararının Ukrayna'ya dirlik yürüttüğü obstrüksiyon ve sahada yaptıklarıyla birleştirildiğini durumun ciddiyetinin arttığını açıkladı.
Öte taraftan Rusya'nın caydırıcı kuvvet namına nitelendirdiği silahlar ortada çekirdeksel bombalar ve hipersonik füzeleri toprak alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?