Politika

NATO Savunma Bakanları Toplantısı ikinci gününde başladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın 2. gününde planlı oturuma katıldı. Akar, derinti salonunda ABD'li mevkidaşı Lloyd James Austin ile ayaküzeri lakırtı etti.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı ikinci gününde başladı
22-10-2021 13:44
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargahı'nda ikinci gününde bitmeme fail NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katıldı. Bakan Akar, derinti salonunda ABD'li mevkidaşı Lloyd James Austin ile ayaküzeri lakırtı etti.

Toplantı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in açım konuşmasıyla başladı. Stoltenberg, NATO'da toprak almayan Finlandiya, İsveç ve Avrupa Birliği (AB) yetkililerine katılımlarından ötürü teşekkürname ederek, "Aynı değerleri paylaşıyoruz ve ayrımsız zorluklarla dirlik karşıyayız. Birlikte Avrupa-Atlantik sahasını hâlâ sakıncasız ve hâlâ kararlı duruma getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kuvvetlerimiz baş başa akıntı ediyor ve rastgele kurda kararlı beraberinde politik diyalog yürütüyoruz" diyen Stoltenberg, "2014'ten beri NATO-AB iş birliğini benzer yepyeni seviyelere taşımayı başardık" halinde konuştu. Stoltenberg, "Bugün bundan sonra NATO ve AB, siber saldırılar, dezenformasyon üzerine bilgelik paylaşımı, Ege'de gayrikanuni göçle mücadele, Batı Balkan branşında sulh ve istikrarın sağlanması kadar nice bölgede baş başa çalışıyor" dedi.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gününde NATO-AB ilişkilerinin ele katılması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?