Politika

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Başkanlık sistemi devam etmeli'

Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, riyaset sisteminin devam etmesi icap ettiğini kaydederek muhalefetin söylemlerine özen etmesi icap ettiğini vurguladı.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Başkanlık sistemi devam etmeli'
18-10-2021 14:29

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, gündeme bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin kırılgan müşterek süreçten geçtiğini kaydeden Yılmaz, “Bu proses çabucak iktisadi müşterek proses değildir. Ağır siyasetçi ve aut siyasal kayıplara da defa anahtar müşterek süreçtir. Bu süreçte sağ duyulu pozitif söylemler iktidarında muhalefetinde esas görevidir. Halkı kımıldatma edecek değme söylemden kaçınılmalıdır. İnsanlarımızın ruhsal gerilim kıvrım sayısı bulunan şartlar içinde doğrusu erdemli ve hassastır. Buna gereğince okşayıcı müşterek yöntem dili geliştirilmelidir” dedi.

"Başkanlık sistemi tartışılmamalı"
Başkanlık sistemine de yer veren Yılmaz, “Türkiye müşterek yola girmiştir. Bu sistemle dirsek değiştirmiştir. Treni arka çevirmeye idman hiç kimseye müşterek nesne kazandırmaz. Makul bulunan bu sistemi erkler ayrılığına gereğince düzenlemektir. Yargı, teşri ve icra dengelenip fariza dağılımı müşterek birlerini deneyleyecek minvalde müşterek kodifikasyon ile çağdaş ve demokratik açıdan müşterek reislik sistemi Türkiye'ye bedel katabilir. Ülkeyi 2023 seçimlerinden sonradan iktisadi buhrandan boşaltmak adına müşterek 5 sene henüz sistem tartışmasında avlamak akla yatkın müşterek siyasetçi müşterek öngörü değildir. Bu sebeple Muhalefetin baştan milletvekili düzene devir isteklerine MYP Muhafazakar Yükseliş Parti kendisine katılmıyoruz” dedi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?