Gündem

Müşterilerinin fotoğraflarından 4 bin 500 parçalık koleksiyon yaptı

Bolu D-100 Karayolu üstünde aşçı işletmeciliği eden İsmail Taş, 32 senedir müşterilerinin bıraktığı fotoğraflardan oluşturduğu 4 bin 500 parçalık koleksiyonu iş durumunda sergiliyor.

Müşterilerinin fotoğraflarından 4 bin 500 parçalık koleksiyon yaptı
15-02-2022 13:57

Bolu'da D-100 Karayolu Köroğlu mevkiinde aşçı işletmeciliği özne İsmail Taş'ın müşterileri, bir fazla fazla kez tır ve kamyon şoförlerinden oluşuyor. İsmail Taş'ın müşterilerinden bir tanesi 1990 senesinde matematik ifa noktası üstünde mevcut camın dibine fotoğrafını bıraktı.

Fotoğrafını bırakan vatandaşın ölüm etmesinin arkası sıra onu tanıdıkları bulunan gayrı tır ve kamyon şoförleri de fotoğraflarını tasarruf etmek istedi. Aradan sabık 32 yılda Taş'ın işletmesinde binlerce sürücünün fotoğrafı birikti. İsmail Taş, bugüne denli biriken 4 bin 500 fotoğraftan 3 bin tanesini iş yerinin duvarında oluşturduğu panoda sergilemeye başladı.

"Fotoğraftaki insanların üçüncü kuşağı dönüyor"

Fotoğrafı sergilenenlerin çoğunun ölüm ettiğini ve sürücülük özne evlatlarının da restoranına geldiğini tamlayan İsmail Taş, "Burayı 1985 yılından buyana ağabeyimle baş başa işletiyoruz. 81 ilden bu yolu kullanan tır ve kamyon şoförlerinin bütünü burayı tanır. Uğrak indinde yer. Fotoğraf koleksiyonu 1990 yılından buyana bitmeme ediyor. Fotoğraftaki insanların üçüncü kuşağı dönüyor. Bu işi yapanlar bizim başladığımızda babalarıydı. Şuan evlatları ve torunlarına da dağılma etti.

Hepsi de babalarının, dedelerinin yerini koruyup geliyorlar. Bu fotoğraflar baş döndürücü eski. Şuan 3 bin fotoğraf var. Kasamda da şimdi pano durumuna getirmediğim bin 500 denli fotoğraf var. Bir bir fazla fazla rahmetlik oldu. Hayatta bulunan evlatları ve torunları gelmiş olarak burada anıları yaşıyor. İlk fotoğrafını bırakan isim de rahmetlik oldu. Ondan sonraları onun fotoğrafını gören isim 'Bu bizim komşumuzdu. Bir fotoğraf da ego bırakayım' niteleyerek bıraktı. Bu halde bugüne denli geldi ve anıya dönüştü. Sergi durumuna getirdik. Şuanda da özgülemek talip olursa alıyoruz" dedi.

Faruk Çidem

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?