Gündem

Müsilaj zannedilen polen sahili sarıya boyadı, binlerce arı telef oldu

Mersin'de Kızkalesi özellikle iktisap etmek kabil nice noktada denize dökülen polen tozları sahili sarıya çevirdi. İlk özellikle müsilaj zannedilen polen tozu ile baş başa denize mevrut binlerce arı ise telef kendisine karaya vurdu.

Müsilaj zannedilen polen sahili sarıya boyadı, binlerce arı telef oldu
24-04-2022 11:13

İlkbaharın sonuç haftalarında sıcaklıkların artmasıyla baş başa sahile yaklaşan yerler özellikle kazanmak kıl payı nice kentte ağaçlar çiçek açtı. Ağaçların çiçek açmasıyla baş başa polenler de dökülmeye başladı. 321 kilometrelik sahil bandı bulunan Mersin'de nice noktada polen tozları denizle buluştu.

Başta turizmin gözbebeği Erdemli ilçesine ilişkin Kızkalesi ve Ayaş sahili kazanmak kıl payı nice noktada denize dökülen polen tozları suyla sahile vurdu. İlk evvel yurttaşlar çeşidinden müsilaj zannedilen polen tozları ile baş başa arılar da denizde telef oldu. Sahil bandında nice noktada binlerce arının telef olması ise dinlence düşüncesince mevrut vatandaşları üzdü.

Hem dinlence aynı zamanda fasile ziyareti düşüncesince Kızkalesi'ne geldiklerini, havanın fazla dobra bulunduğunu tamlayan Büşra Öztürk, ”Deniz fazla güzel. Tabii şu an fazla derecede polen mevcut denizde. Ama ona karşın gine de güzel. Denizde polenle baş başa telef bulunan arıları da gördük, kıyıya vurmuş onlar da, fazla can sıkıcı tabii. Deniz rastgele ne denli dobra olsa da can sıkıcı bölümü polenlerle arıların telef adına kıyıya vuruşu, onun haricinde rastgele nesne güzel” dedi.

Şu anda denizin polenli bulunduğunu lakin normalde bu alanı fazla beğendiğini aktaran Öztürk, denizin berrak, çarşaf kıl payı bulunduğunu ve tatilcilerin yeğleme edebileceğini kaydetti.

Uzmanlar, mevsimin bu dönemlerinde Mersin haricinde Antalya ve Muğla kıl payı birtakımı şehirlerde benzeri durumların yaşanabileceğini belirterek, polenlerin rastgele indinde zararının olamayacağını ve endamsız müddette denizde kaybolacağını bildirdi.
 

Halil İbrahim Varlı - Hüseyin Yıldız
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?