Gündem

Müküs Çayı'na sakıt hemşireyi kontrol emekleri su altı kamerasıyla sürüyor

Siirt'in Pervari ilçesinde piknik icra ettikleri tam Müküs Çayı'na sakıt meslektaşını örtbas etmek isterken akıntıya kapılan bacı Eyüp Güneş'i kontrol emek harcamaları 36 gündür bitmeme ediyor.

Müküs Çayı'na sakıt hemşireyi kontrol emekleri su altı kamerasıyla sürüyor
16-07-2022 16:06
Siirt

Beğendik beldesi civarlarında 11 Haziran'da ayağı kayarak çaya sakıt İlçe Sağlık Müdürlüğünde işyar meslektaşını idare etmek düşüncesince suya giren fakat akıntıya kapılan Güneş'in bulunması düşüncesince su altı ve üstü kontrol emekleri gerçekleştiriliyor.

Diyarbakır Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma, Van Polis Sualtı Arama ve Kurtarma ekipleri ile Siirt jandarma, UMKE, AFAD ve düzenlilik korucularından oluşan kestirmece 130 nefis ekip, Müküs Köprüsü'nden Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) sahasına kadarki kestirmece 30 kilometrelik mesafede Güneş'i arıyor.

Ekipler, baştan Müküs Çayı'nın Beğendik beldesi civarlarındaki şelale ve etrafında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Havai geçek çekilen bölgede, su altı kamerasıyla da kontrol yapılıyor.

Pervari Sağlık Müdürlüğünde işyar bacı Halime Timurtaş, 11 Haziran'da Müküs Çayı'nda akıntıya kapılmış, çevredekilerin sebebiyle sudan çıkarılmasına rağmen kurtarılamamıştı. Arkadaşını idare etmek düşüncesince suya giren bacı Eyüp Güneş akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?