Ekonomi

Moody's: Avrupa bankacılık sistemlerinin iri çoğunluğunda zevahir 'durağan'

Uluslararası cesaret derecelendirme kuruluşu Moody's, Avrupa'daki bankacılık sistemlerinin iri çoğunluğunun görünümünün "durağan" ölçüde bulunduğunu duyurdu.

Moody's: Avrupa bankacılık sistemlerinin iri çoğunluğunda zevahir 'durağan'
27-04-2022 13:17
Londra

Moody's'ten meydana getirilen açıklamada, ekonomideki akıbet gelişmelere bağlı değerlendirmelere toprak verildi.

Avrupa'da bankacılık sistemlerinin şişman çoğunluğunun görünümünün "durağan" bulunduğu tamlanan açıklamada, Baltık ülkelerinin bankacılık sistemlerinin görünümünün ise "negatif" bulunduğu bildirildi.

Yunanistan ve Norveç'in bankacılık sistemlerinin görünümlerinin ise "pozitif" bulunduğu dökme açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının enflasyonu çoğaltması ve hazırlık zincirlerinde aksamaya bozukluk olmasıyla bir çok Avrupa ekonomisinin müstevli sonra toparlanmasının oldukça elan ağır olmasının beklendiği kaydedildi.

14 Avrupa ülkesinden hemen 2'sinin bankacılık sisteminin "pozitif" görümüme eş bulunduğu tamlanan açıklamada, Avusturya, Çekya, Finlandiya, Macaristan, İrlanda, Polonya, Portekiz ve Slovakya'nın bankacılık sistemlerinin "durağan" bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, Estonya, Letonya ve Litvanya'nın bankacılık görünümünün "negatif" olduğu, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin bankacılık görünümünün pozitiften durağana çevrildiği, Norveç'in bankacılık sisteminin görünümünün ise durağandan pozitife güncellendiği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine toprak maruz Moody's Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Kredi Uzmanı Louise Welin, "Salgın sonrası hesaplı toparlanmaların önümüzdeki 12-18 ay süresince bitmeme etmesini beklediğimizden bu bankacılık sistemlerinin bir çok düşüncesince vizyon istikrarlı. Ancak Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, elan efdal enflasyona ve hazırlık zinciri kısıtlamalarına bozukluk bulunduğu için bu (toparlanma) elan orta süratte olacak." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?