Magazin

Moda tasarımcısı Andıç, 'Defile sadece yeni sezon kıyafet sergisi değildir'

Defileleri ve tasarımları ile dikkatleri dair çekici Cafer Andıç modanın kısmını muhavvil defileler için deneyimlerini anlattı. Defile nelerdir ve elbette düzenli edilir sorularına duruluk getiren adlı sanlı moda tasarımcısı defilenin amacını açıkladı.

Moda tasarımcısı Andıç, 'Defile sadece yeni sezon kıyafet sergisi değildir'
08-12-2022 11:20

Cafer Andıç defilenin sadece yeni sezon giysilerin tanıtılmış olduğu ortak ortam olmadığını belirtti. Bir ayin üzere hususi ve iri gösterilerin yapılabildiği rastgele ortak organizasyonda esasta ortak öykü paylaşıldığını dile getiren Andıç, "10 ahit üzere çelimsiz sürelerde iri hikayeler anlatılıyor. Unutulmaz şovlar düzenleniyor. Arşivlere eklenmiş bulunan defileler moda tutkunlarının hafızalarına kazınıyor. Platformlar değişse bile demonstrasyon baştan sona bitmeme ediyor. Dijital platformlar üstünde de yapılmaya başlanılan giyim gösterisi organizasyonları hususi icraat ve iri emekler ile ortaya çıkartılıyor. Ikonik defileler ile moda tasarımcıları tasarımlarını unutulmaz duruma getirebiliyor" dedi.

Andıç, defilenin elbette düzenli edilmesi gerektiği mevzusuna da değindi. Defile dünyasının, moda sahasının dirilik damarlarındandır diyen moda tasarımcısı Cafer Andıç giyim gösterisi hazırlığı emekleri üzerine ekspoze durumunda bilgiler paylaşarak, "Öncelikle defilede kullanılacak bulunan bulunan parçaların organizasyonu, defilenin öyküsünü belirleyen öge olmakta. Eşsiz ve özele açılan kıyafetler, öbür yanda giysileri üstünde en güzel biçimde taşıyacak mankenler ile birleştirilir. İzleyici sayısının önceleri belirlenmesi de gösterinin yapılacağı mekanın makul namına seçilmesinde ortak kriterdir. Işık sisteminden yerleşme düzenine güzel ortak sergi düşüncesince lazım tamamı parametrelere nazarıitibar gösterilmesi gerekir. Podyum boyutu ve döşeme nitelikleri menfez uğrunda bulundurularak fen namına ortak dava yaşanmasının önüne geçilmektedir. Kişiselleştirme efektleri ve müzikleri ile defileler ortak tane duruma getirilmektedir" sanarak konuştu.

Cafer Andıç defileler düşüncesince özelleştirme çalışmalarının öneminden de bahsetti. Andıç, "Spesifik ortak musiki grubu ile çalışmak, klişelerin dışına büyümek akılda artan nitelikli ortak giyim gösterisi düşüncesince uygulanabilir adımlardandır. Defile organizasyonlarının madde ile dayalı bulunan insanlara ortak şeyler katabilmesi önemlidir. Seyirciler defileden farkındalıkla ayrıldıklarında şimdi mutlu olurlar. Ayrıca giyim gösterisi maksadı namına ortak iane maksadı gütmek de müfit olacaktır. Seyirciler de defileye medet yaparlar. Bunun menfez arkası edilmemesi önemlidir. Seyirciler eğer olmazsa defilenin ihtişamının önemi kalmaz" ifadelerini kullandı.

Muhsin Taş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?