Spor

Milli yumruk oyuncusu Gamze Soğuksu'nun gayesi 2024 Olimpiyatları

Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda sim madalya iktisap başarısı yayınlayan Ordulu ulusal yumruk oyuncusu Gamze Soğuksu, hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları'nda madalya savaşı özgülemek bulunduğunu söyledi.

Milli yumruk oyuncusu Gamze Soğuksu'nun gayesi 2024 Olimpiyatları
03-11-2021 11:51
Ordu

Karadağ'ın Budva kentinde planlı Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 52 kiloda ikinci bulunan Ordu Büyükşehir Belediyespor sporcusu Gamze Soğuksu, basamak elde etmeninin mutluluğunu yaşıyor.

Gelecek sene kibar kategorisinde yarışmalara katılacak bulunan Genç Milli Takımın 18 yaşındaki sporcusu Soğuksu, AA muhabirine, boksa 2016 senesinde başladığını anlatarak şimdiye genişliğinde değişik kategorilerde 4 Türkiye şampiyonluğu ve 2 Avrupa ikinciliği elde ettiğini söyledi.

"Erkek sporu" denmesine aldırış etmeden başladığı boksun bundan sonra hayatında baş döndürücü ehemmiyetli müşterek yere erbap bulunduğunu tabir fail ulusal sporcu, geceli gündüzlü demeden fiilen kendisini geliştirdiği aktardı.

En sonuç Karadağ'ın Budva kentinde planlı Gençler Avrupa Şampiyonası'nda kalburüstü madalyayı neredeyse kaçırdığını dile getiren Soğuksu, bu bir hale baş döndürücü üzüldüğünü fakat katiyen pes etmeyeceğinin altını çizdi.

Gelecek yıldan itibaren kibar kategorisinde yarışlarda toprak alarak ülkesini özümleme edeceğini tamlayan ulusal boksör, hâlâ baş döndürücü fiilen 2024 Paris Olimpiyatları'nda toprak kabul etmek istediğini vurguladı.

Soğuksu, rastgele sporcunun hayalinin olimpiyatlarda rekabet etmek bulunduğunu tabir ederek, "Hedefim bana bu yolda güvenenleri utangaç etmeden ilerlemek. Henüz yaşım baş döndürücü genç. Bu sporda hayalleri ve hedefleri bulunan müşterek sporcuyum. Hayallerime karşılaşmak düşüncesince de baş döndürücü çalışıyorum." dedi.

Boksta kip almış olduğu sporcunun Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli bulunduğunu dile getiren Soğuksu, "Kendisini baş döndürücü seviyorum ve kip alıyorum. Zaman devir Busenaz ablamla geveze ediyorum. İnşallah ego de müşterek devir onun kademe olurum." diyerek konuştu.

"Ülkemize ve ilimize dobra başarılar getirmeye bitmeme edeceğim"

Gamze Soğuksu, kendisini sonsuz turnuvalara hazırladığını anlatarak, "İnşallah ülkemize ve ilimize dobra başarılar getirmeye bitmeme edeceğim. Bana bu süreçte dayanak verici Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Hilmi Güler'e ve antrenörlerime baş döndürücü teşekkürname ediyorum." biçiminde konuştu.

Milli sporcunun antrenörü İbrahim Gündoğdu ise Türk sporuna ve boksuna Gamze kademe müşterek sporcuyu kazandırdığı düşüncesince baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Sporcusunun azminin ve hırsının menfaatlerini doğacak hesabına umutlandırdığını tabir fail Gündoğdu, "Sporcum hâlâ bu spora başlayalı 4-5 sene oldu. Ama baş döndürücü fiilen çelimsiz müddette ehemmiyetli başarılara ulaştık." dedi.

Altyapıdan çıkan Gamze'nin en iri hedeflerinden birinin 2024 Paris Olimpiyatları bulunduğunu tamlayan Gündoğdu, "Birlikte çiğin omuza verip hedeflerimizi tespit etmek düşüncesince çalışacağız." dedi.

Gündoğdu, kendilerine bu süreçte dayanak verenlere teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?