Spor

Milli pentatlet Akşin rastgele sene dünyada elden müşterek sporcuya maruz bursu kazanmanın gururunu yaşıyor

Milli çağdaş pentatloncu İpek Akşin, 'Dünyadan müşterek sporcunun tam burslu namına alındığı programda, o bursu nail edinmek benim düşüncesince baş döndürücü alım çalım verici.' dedi.

Milli pentatlet Akşin rastgele sene dünyada elden müşterek sporcuya maruz bursu kazanmanın gururunu yaşıyor
08-12-2021 12:05
Ankara

Milli çağdaş pentatlon sporcusu İpek Akşin, Londra Üniversitesi'nin değme sene dünyadan hemen müşterek sporcuya verdiği "tam bursla" faziletli lisans programına benimseme edilmenin gururunu yaşıyor.

İpek Akşin , AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Uluslararası Modern Pentatlon Federasyonu ve Londra Üniversitesi ortada gerçekleşen tören düzeni sebebiyle Uluslararası Spor Yönetimi dalında faziletli lisans programına başladığını belirterek "Dünyada müşterek sporcunun tam burslu şekilde alındığı bu programda, o bursu nail iktisap etmek benim düşüncesince baş döndürücü alım çalım verici." dedi.

Modern pentatlona baş döndürücü önemsiz yaşta başlamasına karşın hala iri müşterek yârenlik ve heyecanla spor kariyerine bitmeme ettiğini dile getiren İpek, sportmen benliğinin beraberinde terbiye yaşamına da ehemmiyet gösterdiğini ve Liseyi TED Ankara Koleji'nde Uluslararası Bakalorya Programı'nda bitirdikten sonraları TED Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden yetkilendirilmiş bulunduğunu dile getirdi.

Spor ve eğitimi müşterek arada yürütmenin zorlukları olsa da namına nice yönden ulama sağladığını da vurgulayan ulusal pentatlet, şöyleki bitmeme etti:

"Uluslararası Modern Pentatlon Federasyonu ve Londra Üniversitesi ortada gerçekleşen tören düzeni sebebiyle Eylül 2021den itibaren Uluslararası Spor Yönetimi dalında faziletli lisans programına başladım. Dünyadan müşterek sporcunun tam burslu şekilde alındığı bu programda o bursu nail iktisap etmek benim düşüncesince baş döndürücü alım çalım donör ve altın oldu. Bursun esas şartlarını gerçekleştiren kriterler baş döndürücü güzel derecede ecnebi lisan seviyesi yeterliliği, bilimsel nitelikli esbak ve sportif başarılardı. Yurt dışı sportif başarılarımın terbiye hayatıma ulama elde etmiş ve bana değişik müşterek istikamet çizmiş olması esasta sporun ve eğitimin müşterek arada götürülebileceğinin ve birbirlerine yarar sağlayabileceklerinin en iri kanıtı."

Yeni müşterek basar açısı

İpek, faziletli lisans programı sebebiyle değişik ülkelerden, spordan ve kültürden insanlarla tanışıklık fırsatı yakaladığını dile getirdi.

Uluslararası arenada spora elbette bakıldığını görmenin ve sunulan kıymeti anlamanın namına toy müşterek sağ açıklık sağladığını tabir fail İpek, "Her devir hayalim arsıulusal spor yönetiminde gır sahibi olmaktı ve buna müşterek hamle yaklaştım. Öğrendiklerimi ilkin zat sporum iktisap etmek az daha vatanımızda infaz etmek gelecekteki isteklerimden hemen biri." diyerek konuştu.

Türkiye'de spor ve eğitimin müşterek arada yürütülemeyeceğine ilişkin hata müşterek algının kurulu vaziyette olduğuna dikkati çekici İpek, "Bunun ağır olsa da olanaksız olmadığının örneklerinden bir tanesi de benim. Çünkü hem bilimsel nitelikli aynı zamanda sportif başarılarla hedeflerime ulaştım. Umarım değme güzeşte güneş esasta spor ve eğitimin birbirini ne derece desteklediğini kanıtlayan hikayeler duymaya bitmeme ederiz." halinde laflarını tamamladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?