Spor

Milli boksörlerden yer duyarlılığı

İtalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmakta olan Yıldız Kadın Boks Milli Takımı'nın sporcuları, gereksiz zamanlarında orman ve piknik dalında çevreye atık çöpleri topluyor.

Milli boksörlerden yer duyarlılığı
18-09-2022 15:03
Kastamonu

Türkiye Boks Federasyonu Kadıdağı Kamp Merkezi'nde, Başantrenör Ahmet Çınar ile araştırma görevlisi antrenörler Mehmet Dalbudak ve Feridun Şah nezdinde 3 Eylül'de kampa giren Yıldız Kadın Boks Milli Takımı'ndan 13 sporcu, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.

Antrenör ve sporcular, İtalya'daki şampiyonluk evveliyat hazırlıklardan arta küsurat yıllarda dinlenme kampı merkezinin çevresindeki ormanlık meydan ve piknik sahalarında mekân temizliği yapıyor.

Çevreyi kirletenlere "Çöp atmayın" mesajı

Başantrenör Ahmet Çınar, AA muhabirine, şampiyonluk hazırlıklarının tamamı hızıyla sürdüğünü, kampın 24 Eylül'de sona ereceğini söyledi.

Şampiyonanın 25 Eylül'de başlayacağını dile getiren Çınar, "Şampiyonadan madalyalarla dönmeyi hedefliyoruz. Bunun düşüncesince tamamı gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

Çevreye hassas nesiller esermek istediklerini vurgulayan, çevreyi kirleten kişilere da "Çöp atmayın" mesajı sağlayan Çınar, "Antrenmandan boşta küsurat yıllarda çocuklarımıza mekân doğruluk bilincini etkilemek ve topluma da farkındalık kurmak üzere yakınlarda bulunan, piknik fail kişilerin attığı çöpleri topluyoruz. Umarım bu kampın etrafında, doğada mevcut çöpleri insanoğlu müşterek henüz atmaz." niteleyerek konuştu.

"Doğa bizim, mekân bizim"

Milli yumruk oyuncusu Pınar Benek ise kampın elleme geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Antrenmanlarımız haricinde gereksiz vakitlerimizde antrenörlerimizle beraberce çevreye hayır şeyler yapıyoruz. Doğa bizim, mekân bizim. Herkesin bu mevzuda az buçuk henüz şuurlu olmasını istiyoruz. Yerlere gübür atmamaları bizler düşüncesince elleme olacak. Çöp atma ve çevrenin mülevves olması hepimizin problemi zira evren bizim. Bu sebepten her insanın henüz titiz olmasını istiyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?