Spor

Milli bilardocu Semih Saygıner, 'en buğulu evren şampiyonu' unvanını yöneltmek istiyor

Saygıner, 'Hepimizin imgesel evren şampiyonasına gidip böke olmak, onun düşüncesince çalışıyoruz.' dedi.

Milli bilardocu Semih Saygıner, 'en buğulu evren şampiyonu' unvanını yöneltmek istiyor
24-11-2021 12:45
Ankara

Milli bilardocu Semih Saygıner, 60'lı yaşlarında da bilardo oynamayı ve "en buğulu evren şampiyonu" unvanını kazanarak, dobra birlikte imza ile bu sporu çoğaltmak istediğini belirtti.

Semih Saygıner, Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın Ankara'da dünkü faaliyete güzeşte Türkiye Bilardo Federasyonunun tesislerinde evvel kere düzenlenmesini ve bilardonun geldiği yeri AA muhabirine değerlendirdi.

Gölbaşı'nda nesir edilen tesisin gelişigüzel yönüyle hâlâ elleme olması düşüncesince Başkan Ersan Ercan ve idare kurulunun çalıştıklarını aktaran Saygıner, "Biz sporcular da arsıulusal tecrübelerimizi aktarıp tesisin hâlâ elleme olması düşüncesince elbette ki zait eleştirilerimizi getiriyoruz. Yeni açıldı, eksiklikleri muhtemel fakat umumi açıdan bakarsanız ihtimal nice spor dalında kaçınan derece dobra birlikte bünye yapıldı. Bu açıdan bizler mutluyuz." sanarak konuştu.

Bilardonun hakeza birlikte tesise kavuşmasının aşırı ehemmiyetli bulunduğunu kaydeden Semih Saygıner, "Tesiste çabucak turnuvanın yapılması değil bire birlikte sürede gençlerin yetiştirilmesi, bu sporda giderek ülkeyi anabolizma edecek ve muvaffakiyet kazanacak adayların oluşması düşüncesince aşırı ehemmiyetli birlikte adım. Tüm topluluk namına ve zat adıma mutluyum." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve evren bilardosunda etraflıca senelerdir adından gır ettirdiğinin hatırlatılması üstüne de milli sporcu, şöyleki konuştu:

"En az 3 sene hâlâ oynarım şu demek oluyor ki 60 yaşına derece oynarım. Hatta şöyleki birlikte lafım vardı, '60'tan sonradan oynamam' diye. Düşünüyordum, bakıyorum iyiyim arkadaş, taş denli oynuyorum şu demek oluyor ki 62 yaşlarında da oynayacaksam oynarım. Hedefim elbette ki hâlâ yukarılara çıkmak. Önümüzde Dünya Şampiyonası var, hepsi böke olmaya gidiyor. Çok çetin birlikte iş, zira birlikte insan oluyor. Hepimizin düşsel Dünya Şampiyonası'na gidip böke olmak. Eğer kendime elleme bakarsam o güne derece 'en buğulu evren şampiyonu' unvanını kazanabilirim belki, bu dobra olur, dobra birlikte imza evet yani."

"Türkiye'de 10 bilardocu sayabilirim ki hayattaki herkesi yenebilir"

Federasyonun zat tesislerinde Türkiye Şampiyonası'nın yapılmasıyla ilgilendiren Semih Saygıner, şunları kaydetti:

"Tesisimizde bu evvel turnuvamızdı, gelişigüzel sportmen yöneltmek istiyor. Arkadaşlarım da kazanacak kapasiteye sahip, evren çapında hakkıyla aşırı değerli oyuncularımız var. Bugün Türkiye'de 10 bilardocu sayabilirim ki hayattaki herkesi yenebilir. O sebepten benim Türkiye'de birlikte kadem kazanmam Dünya Kupası yöneltmek derece çetin bundan sonradan eskisi denli değil. Eskiden ego güle oynaya gelip kazanıyordum turnuvaları fakat bundan sonradan anca değil tabiri yerindeyse taş denli oynuyor bundan sonradan millet. Bir yandan da bu tabloyu değerlendirmek beni bahtiyar kılıyor. Çünkü dünkü kuşak mevrut oyuncular hakikaten dünyada aşırı elleme işler yapıyor, ego de hala yaşıma karşın elleme oynamaya çalışıyorum."

Türkiye'den dünkü "Semih Saygıner"lerin çıkması düşüncesince tesisin katkısının sorulması üstüne de deneyimli bilardocu, "Bilardo sporunun Türkiye'deki ayn açısına aşırı ağır katkıda bulunacak birlikte bünye oldu. Burada elbette kimi şirketler arkalamak düşüncesince sponsorluk düşüncesince güç gider edecekler. Burası enikonu iri birlikte bünye çabucak bizim branşımızda değil, bilardonun kâffesi branşlarında burada aktiviteler yapılacak. Ulusal, arsıulusal nice turnuvaya ev sahipliği yapacak. O sebepten tesisin hâlâ elleme duruma gelebilmesi düşüncesince maddesel açıdan şirketlerin dayanak olacağını düşünüyorum." halinde konuştu.

Sponsorluk desteklerine gerekseme bulunduğunu dile getiren milli bilardocu, "Amatör spor' sanarak fehva ettiğimiz sporlarda elbette haricen yardıma gerekseme var. Bu bünye de o açıdan kaçırılmayacak birlikte vesile zira televizyonlar çalışkan verecek, taşınmazlar ortamında taşınmazlar haricinde dört başı mamur maçlar sayısal şekilde yayımlanıyor. Dolayısıyla bilardo şu anda şirketlerin reklam yapabileceği kâffesi mecralara sahip, dayanak bekliyoruz." ifadelerini kulandı.

"Dünya klasmanında evvel 20 ortamında 4 Türk sportmen var"

Türkiye'deki ve taşınmazlar dışındaki turnuvalar düşüncesince dünkü hedeflerinin sorulması üstüne Semih Saygıner, "57 yaşındayım fakat sıhhatim yerinde, spor yapıyorum kendime elleme bakıyorum, performansımdan mutluyum aşırı elleme maçlar çıkardım. Daha da elleme maçlar çıkarabilirim. Dünya çapında da elleme maçlar çıkarıyorum, klasmanda da yerim tek bitik değil." sanarak konuştu.

Milli bilardocu Semih, "Dünya klasmanında şu an evvel 10 içindeyim, 10. sıradayım. Tayfun Taşdemir 9. sırada, Murat Naci Çoklu 11. sırada, 15. tam da anlaşılan Lütfi Çenet var. Dolayısıyla evren klasmanında evvel 20 ortamında 4 Türk sportmen var. Yani bizler de elimizden geldiği derece ülkemizi en elleme biçimde anabolizma etmeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Milli bilardocu Çapak: "İstiklal Marşı'mızı dinletmeyi aşırı isteriz"

Gölbaşı'ndaki dünkü tesislerde planlı Türkiye 3 Bant Erkekler Bilardo Şampiyonası'nın 2. evresini elde eden milli bilardocu Mehmet Can Çapak da "Öncelikle bilardoya lisan verici ego ve nice arkadaşım, sevenler, izleyenler, destekleyenler bu tesisi banko adalet ediyordu." dedi.

Mehmet Can, ara ayındaki 3. hamle ve bitiş evresinin böylelikle şampiyonun mahsus olabileceği organizasyonda hedefinin şampiyona bulunduğunu fehva ederek, şöyleki konuştu:

"Tesisimizin evvel turnuvasında bunu taçlandırmak isterim. Şu anda milli grup oyuncusuyum. Bu sene da gine değerli şekilde milli takımda sürdürmek istiyorum. Amacımız elbette bu turnuvaların böylelikle ülkemizi dünyada, Avrupa’da en elleme biçimde anabolizma edebilmek. Onun düşüncesince de aşırı çalışıyoruz. Türkiye Şampiyonası'nın devamında Mısır'da düzenlenecek Dünya Kupası, peşi sıra Dünya Ferdi Şampiyonası'nda ülkemizin bayrağını göklere çektirmeyi ve İstiklal Marşı'mızı dinletmeyi aşırı isteriz. Ben ve kâffesi milli grup dostlarım kâffesi sportmen dostlarım bunu aşırı istiyor. Onun düşüncesince amacımız gelişigüzel turnuvaya en elleme biçimde hazırlanıp değerli olmak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?