Yaşam

Meslek liseliler izinli olmaksızın möble sahasının aranan elemanı oluyor

Nevzat Hüseyin Tiryaki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kurulan sonuç uygulayım bilimi ürünü makinelerle öğrenciler müşterek taraftan möble teknolojileri hakkında eğitimler alırken başka basar kebap kebap kapital gelirlerinden maaş averaj 1500 liralık menfaat elde ediyor.

Meslek liseliler izinli olmaksızın möble sahasının aranan elemanı oluyor
09-12-2021 11:47
Ankara

İş başı eğitimlerinde muvaffakiyet yayınlayan liseliler, möble dal kuruluşları ile meydana getirilen protokoller yardımıyla hâlâ izinli olmaksızın iş garantisine kavuşuyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca ölçülü mesleksel eğitimin iyileştirilmesi emek harcamaları kapsamında, 300'e DOĞRU imalatçının çalışkanlık gösterdiği Ankara'nın Akyurt ilçesindeki Nevzat Hüseyin Tiryaki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, 1 milyon teklik yatırımla möble teknolojilerini dijitalleştiren dünkü makineler alındı. Sektörle teşrikimesai protokollerinin imzalanmasıyla, bu okulun öğrencileri, birlikte taraftan möble teknolojileri üstünde iş başı eğitimleri almaktadır birlikte taraftan da rotatif kebap kebap kapital gelirlerinden maaş sayı farkı 1500 teklik çıkar elde ediyor.

Lise öğrencileri, möble dal kuruluşları ile meydana getirilen protokoller kapsamında Türkiye'nin birlikte ülke haricinde da istihdam olanağına kavuşuyor.

Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Saydan, AA muhabirine lisede ölçülü pedagoji bilimi faaliyetleri ve iş başı eğitimlerine bağlı izah yaptı.

Meslek lisesinin hepsi alet donanımlarının Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in emriyle tamamlandığını tamlayan Saydan, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'ın da okulun gelişimi düşüncesince yardım verdiğini anlattı.

Akyurt'ta 300'e DOĞRU şirket bulunduğuna ayraç fail Saydan, "Bu çocuklarımızı elan kaliteli bakmak düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz. Okulumuzun fiziksel şartlarının geliştirilmesi düşüncesince dünkü icraat yürütüyoruz. Bu da gerçekleşirse Akyurt'taki gençlerimizin gelecekle ilgilendiren kaygılarının çoğunu ortadan kaldırmış olacağız. Başta Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer edinmek neredeyse cümle liselerine yardım verenlere teşekkürname ediyorum." niteleyerek konuştu.

"Gençlerimiz de doğacak kaygısı yaşamıyor"

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in emriyle lise düşüncesince 1 milyon teklik yatırımla sonuç uygulayım bilimi ürünü makineler alındığını belirterek, "Yeni makinelerin kurulumunun peşi esna möble uran kuruluşları ile tören düzeni imzalamaya başladık. Böylece gençlerimiz burada hem iş başı eğitimleri almaktadır bununla beraber rotatif kebap kebap kapital ile ayda 1500 teklik cep harçlığı alıyorlar." dedi.

Lisede başkaca istihdam güvenceli işlerin de yürütüldüğüne ayraç fail Ayık, "Gençlerimiz de doğacak kaygısı olmadan, 'Ben buradan izinli olunca ne olacağım' demeden çabucak işine odaklanıyor. Öyle olunca da muvaffakiyet geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Sektör ile mektep iş birliğini güçlendirmeye çalışıyoruz"

Lise müdürü Bahtiyar Bozdemir, Milli Eğitim Bakanlığının cümle liselerine bağlı dünkü gösterimi kapsamında, dal ile mektep iş birliğini perçinlemek düşüncesince çalıştıklarını anlattı.

Bölgede mevcut dal temsilcileriyle hararetli düzen birlikte iş donanmasına girdiklerini dile getiren Bozdemir, "Amacımız, öğrencilerimizin okulda aldıkları eğitimi işletmelerde yapacakları yetişim ile perçinlemek ve mezuniyetlerinin peşi esna da işletmelerin beklediği kaliteli iş gücü adına onları piyasaya yerleştirmek. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanımızın yardımı ile okulumuzun möble teknolojileri bölgesini yeniledik. Yeni makineler kurulduktan sonraları ister amme kurumlarından gerekse alanımızda mevcut uran sektöründen iş almaya başladık." niteleyerek konuştu.

Bozdemir, birtakım işletmelerde stajlarını başarıyla bütünleyen öğrencilerin birlikte kısmının, aralarında ABD'nin de bulunmuş olduğu ayrımlı devletlerde istihdam olanağına kavuştuğunu söyledi.

"Yenilenen altyapımızla lisemizde teknolojiyi eline geçirmiş bulunuyoruz"

Lisenin möble ve iç dizayn öğretmeni Yunus Emre Şenel, kurulan atölyede koltuk, iskemle ve berjer kabil ayrımlı mobilyaların ahşap çerçeveleri bulunan telarolarının hızlı üretimini yaptıklarını, ibret aletlerinin imalinde da çalıştıklarını anlattı.

Şenel, lisedeki derslere bağlı şu detayları verdi:

"Yenilenen altyapımızla lisemizde teknolojiyi eline geçirmiş bulunuyoruz. Aynı sürede öğrencilerimizin mezuniyetleri hemen sonra istihdam imkanları artıyor. Makinelerimizin kalitesi, dış alımcı ve dış satımcı şişman işletmelerinki ile ayrımsız seviyede. CNC router, ebatlama, köşe bantlama makinelerimiz ağız ağıza elektronik beyin kontrollü etkin cihazlar. Aynı sürede öğrencilerimiz, çizim dair da muktezi elektronik beyin programlarını baş döndürücü dobra kullanabiliyorlar. Bunları çizimden sonraları makinelerde tecrübe olanağı buluyorlar. Böylece öğrencilerimiz işletmenlik eğitimi de almış oluyor."


Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık

"Teklifler alıyoruz"

Lisenin öğrencilerinden Serkan Sade, 11. sınıfta möble teknolojileri bölümünde pedagoji bilimi aldığını, maaş 1500 teklik kazandığını tabir etti. hususi sektörden muhtelif işler alarak mobilyanın ahşap çerçevelerini çıkardıklarını tabir fail Sade, "Okulumuzda CNC, köşe bantlama makinesi kabil dünkü makineler ile möble teknolojilerini iş başlangıcında öğrendik. Bu öğrendiklerimizin stajlarımda baş döndürücü faydası olacağını düşünüyorum. 12. sınıftaki stajımı yapmış olup mezuniyetimden sonraları da anahtar elemanı adına emek harcamayı düşünüyorum. Çeşitli fabrikalardan bu yönde tekâlif de alıyoruz." niteleyerek konuştu.

Okulun öğrencilerinden Muhammed Raşit Altun da 3 devir okulda, 2 devir dünkü makinelerin kurulduğu atölyede iş başı eğitimleri aldıklarını belirtti. Altun, "Okulumuzda İngilizce eğitimi düşüncesince de dayanaklık etmek verilecek. Okulumuzda hem öğreniyoruz bununla beraber çalışabilecek yeterlilikleri ediniyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?