Yaşam

Mehmetçik Okullarındaki depremzede çocuklardan askerlere ihtisas mahmul mektuplar ve resimler

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana mevrut depremlerin etkilediği vilayetlerde oluşturulan Mehmetçik Okullarında eğitimlerine bitmeme fail çocuklar, çizdikleri resimler ve yazdıkları mektuplarla er ağabeylerine teşekkürname etti.

Mehmetçik Okullarındaki depremzede çocuklardan askerlere ihtisas mahmul mektuplar ve resimler
05-03-2023 17:07
Ankara

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğinde mahal sarsıntısı bölgesindeki cilt şehir ve taşımalık şehir sahalarında oluşturulan Mehmetçik Okullarında terbiye bilimi bilimi sürüyor.

Mehmetçik Okullarında eğitimlerine bitmeme fail çocuklarımızın kaleminden er abilerini içli resim ve mektuplardan bazıları…

Türkiye Tek Yürek ???????? pic.twitter.com/8ZIwtFsIf6

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) March 5, 2023

Deprem branşında faaliyetlerine bitmeme fail Mehmetçik, okullarda terbiye bilimi bilimi gören evlatları da bekâr bırakmadı.

Depremzede çocuklar da çizdikleri resimler ve yazdıkları mektuplarla er ağabeylerine teşekkürname etti.

MSB, içtimai iletişim araçları hesabından, "Mehmetçik Okullarında eğitimlerine bitmeme fail çocuklarımızın kaleminden er abilerini içli resim ve mektuplardan bazıları." notuyla evlatların his kırcı resimlerini ve mektuplarını paylaştı.

Asker ve çocuk çizili müşterek resimde, "Canım abim Yunus abiye. Seni Seviyorum Yunus abi. Sen bizi koruyorsun, teşekkürname ederim." ifadesi toprak aldı.

Başka müşterek mektepli de "Asker abi sana müşterek bilinçlilik bildirmek istiyorum. Seni baş döndürücü seviyorum, sen dobra müşterek adamsın. Asker abi bana dobra davrandığın düşüncesince teşekkürler." cümlelerini yazdı.

Bir bambaşka resimde de Mehmetçik Okulu ve askerlerin çizildiği görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?