Eğitim

MEB, eğitim ve öğretime verilen araya ilişkin çeşitli kararlar aldı

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) Kahramanmaraş'ta meydana mevrut ve alanda dayanıklı aşırı ili etkileyen yer sarsıntısı dolayısıyla eğitim ve öğretime verdiği araya ilişkin çeşitli kararlar aldı.

MEB, eğitim ve öğretime verilen araya ilişkin çeşitli kararlar aldı
08-02-2023 19:09
Milli Eğitim Bakanlığı, Bakanlığa ilişkin kâffesi resmi/özel okullar ile yayılmış eğitim kuruluşlarında eğitim ve öğretime ara verilmesinin ardından, kıyamet bölgelerindeki çalışmaların elan çalışan ve doğurgan birlikte halde yürütülmesi neredeyse toy kararlar aldı. Bu çerçevede kıyamet bölgesindeki vilayetlerde ekol evveliyat eğitim ve ilköğrenim kuruluşlarında mukayyet öğrencilerin nakilleri, istemeleri hâlinde iskân noktayı bulunak bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara "Doğal Afet Nedeniyle Nakil" seçeneği çerçevesinde il/ilçe ulusal eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla ekol müdürlükleri kabilinden e-Okul sistemi üstünden yapılacak.

Afet bölgesindeki vilayetlerde lise düzeyinde eğitim gören öğrencilerin Türkiye genelinde öğrenime erişimlerinin yukarı ölçüde sağlanabilmesi adına, istemeleri şeklinde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu" başlıklı 23. maddesinin 6. fıkrası hükümlerine göre, Türkiye genelindeki okullara il/ilçe aktarım komisyonlarınca rastgele birlikte mağduriyete sebebiyet vermeden yerleştirilmeleri sağlanacak.

Yine kıyamet bölgesindeki vilayetlerde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Sorumlu şekilde dershane mürur ve sorumluluğun kalkması" başlıklı 58. maddesine göre, ikinci zamanın önceki dü haftası içinde yapılması müstelzim yazık sınavları eğitim ve öğretim başladıktan sonradan valiliklerce bire birlikte kökler ve esaslara layıkıyla planlanarak yapılacak. Alınan kararlar çerçevesinde ayrıca, bahis konusu vilayetlerde 5580 Sayılı hususi Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde çalışkanlık göstermekte bulunan öbür hususi öğretim müesseselerinin sınavları 13 Şubat 2023 evveliyatına derece ertelendi.

Diğer yandan, 07-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak bulunan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) e-Sınav oturumları Türkiye genelinde ati birlikte tarihe, Bilim ve Sanat Merkezleri (BILSEM) sınavları Türkiye genelinde 13 Şubat 2023 tarihine, kıyamet bölgesindeki vilayetlerde ati birlikte tarihe ve mesleksel ve uran lise kuruluşlarında meydana getirilen kalfalık ve maharetlilik sınavları da ati birlikte tarihe ertelendi. Bu süreçte, kâffesi illerdeki Rehberlik ve Araştırma Merkezleri faaliyetleri ile depremden etkilenen öğrenciler ve ailelerine müteveccih psikososyal dayanaklık etmek çalışmalarına bitmeme edilecek.

Türkiye genelindeki örgün ve yayılmış eğitim müesseselerinin ilkin yöre sarsıntısı dalında toprak meydan ve valiliklerce kullanılması akla yatkın tanıdık ekol ve eklentilerinin vatandaşların tahaffuz ve kemirmek ihtiyaçlarının karşılanması namına açıkça tutulması anlamında mukteza önlemler sürdürülecek.

Musa Enes Aksakal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?