Yaşam

Mavi turun adresi Göcek, ecnebi turistlerle hareketlendi

Türkiye'nin ehemmiyetli turizm merkezlerinden Muğla'nın Fethiye kazasının yat turizmiyle ön plana çıkan mahallesi Göcek, gökçe tur tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Mavi turun adresi Göcek, ecnebi turistlerle hareketlendi
14-08-2022 12:05
Muğla

1500'ü çok yat putrel kapasitesi ile iklim ekonomisine ehemmiyetli dirimlik sağlayıcı Göcek, varlıklı olanakları ve altyapısıyla da deniz yolcularının elit durağı konumunda bulunuyor.

Büyükova, Akvaryum, Bedri Rahmi, Yassıca Adası, Tersane, Göbün ve Kleopatra koylarıyla Göcek, herhangi ortak sene sanat, siyaset, spor ve iş dünyasından nice adlı sanlı adı ağırlıyor.

Bölgede çalışkanlık yayınlayan gayrimuntazam teknelerin de görüşme etmiş olduğu koylar, akvaryumu eğik fer suyuyla ziyaretçilerini bekliyor.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, AA muhabirine, Göcek'in ortak evren markası bulunduğunu söyledi.

Salgının izole dinlence tercihini öne çıkarması nedeniyle deniz turizmine talebin arttığını tamlayan Arıkan, şöyleki konuştu:

"Geçen yıla layıkıyla deniz turizminde yüzdelik 20'ye DOĞRU çoğalma var. Pandemi devrinde 2 sene domestik misafirlere görev ettik. Bu sene önceki zamanlarda gelemeyen yabancıların da gelmesiyle kesafet yaşanıyor. İnşallah Göcek'in güzelliği, temizliği kaybolmaz. Burada varlıklı misafirleri ağırlamaya bitmeme ederiz. Özellikle varlıklı diyorum zira turizm servet doğrultmak düşüncesince yapılıyor. Üst düzem misafirleri, mega yatları ağırladığımızda semt halkı ve iklim ekonomisi hâlâ ortak tomar servet nail oluyor."

Arıkan, Göcek'in yaz aylarının haricinde küsurat aylarda da dikkat gördüğünü vurguladı.

"Burada izole dinlence olanağı buluyorlar"

Yat acentesi sahibi turizmci Mehmet Eskici de Göcek'in Ölüdeniz üzere Türkiye'nin lansman yüzlerinden olduğunu, alana emlak içi ve dışından koyu istem geldiğini anlattı.

Tatilcilerin gösteriş gulet, motosiklet yat ve hususi tekneleriyle alanı görüşme ettiğini dile getiren Eskici, şunları kaydetti:

"Denizde dinlence gerçekleştirmek isteyenler, akış akış Göcek'e geliyor diyebiliriz. Korunaklı olması nedeniyle Göcek'te ortak tomar yat limanı da mevcut. 1500'ün üzerinde putrel kapasitesi var. Göcek'te şu anda koylarda ilişkin bulunanlarla 2 binden ortak tomar havza var. Özellikle doğası, bakirliği ve makul iklim şartları nedeniyle Göcek, yeğleme ediliyor. Sadece bölgedeki değil gayrı destinasyonlardan da alana mevrut tekneler oluyor. Hemen doğrudan gereksiz havza hatırlamak zor. İptal bulunan turlar olursa gereksiz havza bulabilirsiniz. Magazin, politik ve iş dünyasında bildik esame de dinlence düşüncesince Göcek'e geliyor. Burada izole ortak dinlence olanağı buluyorlar. Çoğunun geldiğinden tek kimsenin de haberi olmuyor. Bu da onların hoşuna gidiyor ve alana kalın pıtrak geliyorlar."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?