Ekonomi

Marmarabirlik ortaklarına 35 milyon teklik ödeme yapacak

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, ortaklarına dakika 35 milyon teklik ödeme yapacağını duyurdu.

Marmarabirlik ortaklarına 35 milyon teklik ödeme yapacak
11-11-2021 14:45
Bursa

Birlikten meydana getirilen açıklamaya göre, 2021-2022 iş yılı mahsul alıntı kampanyasında 560 milyon liralık bütçe oluşturulurken tahsil edilen mamüllerin bedellerinin geçmiş dilimi çağ ödenecek.

Üreticilere 5 Kasım'a derece konfirmasyon ettikleri mahsul bedeli alacaklarının yüzdelik 50'sinin karşılığı adına 35 milyon liralık ödeme yapılacak. Ortaklar zaman 18.00'den itibaren Ziraat Bankası ATM'lerinden paralarını alabilecek.

Açıklamada görüşlerine toprak maruz Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2021-2022 iş yılı mahsul alıntı kampanyasından ilkin 72 bin 650 titrem toplam ürün beyanı geldiğini bildirdi.

Ortakların faziletli toplam ürün beyanına karşın kota uygulamasının yapılmadığını tamlayan Asa, şunları kaydetti:

"Ortaklarımız bunu güzel değerlendirmelidir. İri daneli ürünü tüketicilere verip uslu daneli ürünü kooperatifine getirirlerse bir ahir sene yığılım ilavesi yaşanır. Bugüne derece mahsul bedelleri öz kaynaklarımızla cesaret kullanmadan ödenmiştir. Ürün alımları düzenlenen bir halde yapılmış, stabil yığılım oluşturulmuş, bu da satışlara müspet bir halde yansımıştır. Hedefimiz satışlarımızı artırmaktır. Daha aşırı satabilmek düşüncesince bu piyasanın talebine mucibince akım geçirmek zorundasınız."

Asa, bugüne derece taşınmazlar içi ve taşınmazlar dışı satışlarda başağrısı yaşamadıklarını, küsurat bir adanmış ivmesi ile 2020 senesinde 46 bin titrem mahsul satışı gerçekleştiğini aktardı.

Bölgesel fiyatlandırma yapılmasının benzer olmadığını tamlayan Asa, mahsul alıntı fiyatlarıyla ait şu ifadelere toprak verdi:

"Ürün alıntı tutarları saptanırken meydan koşullarına bakılmakta, diyar ve semt rekoltesi dikkate alınarak sunma istem dengesi gözetilmekte ve ona mucibince değer belirlenmektedir. Piyasa gerçeklerini unutmamak ve mahveden yönünü da eyitmek gerekir. Ürün alımları aşırı derin bir halde bitmeme etmektedir. Üreticilerimizin Marmarabirlik Yönetim Kurulunun belirlediği mahsul alıntı fiyatlarından memnuniyeti meydana getirilen teslimatlardan görülmektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?