Yaşam

Mardin'de bayramlaşma programına Süryaniler de katıldı

Vali Mahmut Demirtaş, "Mardin, ortak tolerans şehri olması haysiyetiyle bayramlar daim bu biçimde kutlanır. İnşallah bunu en dobra biçimde güçlendirerek koruyacağız." dedi.

Mardin'de bayramlaşma programına Süryaniler de katıldı
03-05-2022 16:42
Mardin

Mardin'de Ramazan Bayramı nedeniyle planlı bayramlaşma programına Süryani yurttaşlar da katıldı.

Farklı anahtar ve dinden vatandaşların senelerce geçim süresince ortak arada yaşamış olduğu "hoşgörü kenti" Mardin'de Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde bayramlaşma programı düzenlendi.

Programa, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz ile Süryani cemaati personelleri da katıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, müstevli sonrası bayramlaşma mutluluğunu yaşadıklarını, vatandaşların şen ortak soluk aldığını anlattı.

Bugünleri özlediklerini ve bayramın geçim süresince geçtiğini tabir fail Demirtaş, "Bir yandan pandeminin kalkması ortak yandan ilkin yıldırı örgütlerine için rustik kesimde meydana getirilen operasyonlardan baş döndürücü ağır açıdan akıbet alınmasıyla Mardin'imiz ortak geçim ve itimat kenti oldu. Çok şükür bayramımız geçim bünyesinde geçiyor. Tüm gidiş geliş tedbirlerimizi aldık." diyerek konuştu.

Farklı erkincilik personellerinin da bayramlaşma törenine katılmasının çıkarlarını bahtiyar ettiğini dile getiren Demirtaş, "10 gündüz evvel Hristiyan yurttaşlarımızın bayramı vardı. Biz onların bayramını kutlama etmiştik. Bugün de onlar görüşme yaptılar. Mardin'de ortak tolerans şehri olmasıyla bayramlar baştan sona bu halde kutlanıyor. İnşallah bunu en iyi halde güçlendirerek koruyacağız."ifadelerini kullandı.

"Aynı güzellikleri yaşıyoruz"

Metropolit Özmen de Mardin'de eksiksiz bayramların ortak arada kutlandığına ayraç ederek, şu halde konuştu:

"Geçen hafta Paskalya Bayramı'nı kutlamıştık gelişigüzel birlikte. Bugün de Ramazan Bayramı'nda beraberiz. Aynı güzellikleri yaşıyoruz. Dilleriyle, dinleriyle, kültürleriyle, koskoca zenginlikleriyle Mardin'imiz iyi ortak şehir. Mardinliler şekilde bu güzellikleri yaşıyoruz, baş döndürücü şanslıyız. Umarım sürgit bu güzellikler bitmeme edecek. Tüm İslam aleminin bayramını şahsım ve Süryani cemaati hesabına en dostça dileklerimle kutluyorum."

Programa, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, amme kurumları ve çırçıplak maşer müesseselerinin temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?