Yaşam

Manisa'daki yurtta nazil depremzede Ayhan Aşkar: Nefes alırken içimiz acıyor

Ayşe Hafsa Sultan Yurdunda nazil depremzedelerden Ayhan Aşkar, dem alırken içinin acıdığını tabir ederek, "Psikolojik yardıma ihtiyacımız var, asıl manada şişman müşterek travma, bunun yaralarının sarılması zor, aşırı kaybımız var." dedi.

Manisa'daki yurtta nazil depremzede Ayhan Aşkar: Nefes alırken içimiz acıyor
17-02-2023 22:09
Manisa

Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra Manisa'ya mevrut depremzedeler, valilikler koordinasyonunda yerleştirildikleri ülke ve konaklama tesislerinde depremin etkilerinden kurtulmaya çalışıyor.

"Asrın felaketi" kendisine nitelenen depremlerin etkilediği 11 ilden boşaltma edilen yahut zat olanaklarıyla Manisa'ya mevrut kısaca 1000 depremzede, Valilik koordinasyonuyla kentteki amme ve hususi konaklama tesislerine yerleştirildi.

Yunusemre ilçesindeki Ayşe Hafsa Sultan Yurdu'nda nazil depremzedelerden Ayhan Aşkar, benzeri ve 2 çocuğuyla Hatay'ın Defne kazasından zat olanaklarıyla Manisa'ya geldiklerini, tarifsiz ortak ateş yaşadıklarını ve depremle beraberce menfaatlerini mütekait hariç attıklarını söyledi.

Evlerinin ağırbaşlı hasar aldığını dile getiren Aşkar, "Eşim ve 2 çocuğumla beraberce evdeyken depremin dinmesini bekledik, 20 saniyede sona erecek zannettik, duvarların patlamasıyla evi türap tütün kapladı. Kendimizi mütekait hariç atabildik. Çok şükür binamız çökmedi ama ağırbaşlı hasar aldı. Dışarı çıktığımızda baş döndürücü çirkin manzaralarla karşılaştık. Çok ortak tomar çöken yapı vardı etrafımızda. Bizim kurtuluşumuz mucizeydi." dedi.

Eşi ve evlatlarının depremden baş döndürücü etkilendiğini vurgulayan Aşkar, "Çocuklar şu anda en küçük ortak seste irkilip, korkuyorlar. Psikolojik yardıma ihtiyacımız var, esas açıdan iri ortak travma, bunun yaralarının sarılması zor, baş döndürücü kaybımız var. Allah dayanak ve kuvvet versin, telafi edilemeyecek zayiat verdik. Allah milletimize devletimize gün dikilmesi vermesin." ifadelerini kullandı.

"Nefes alırken içimiz acıyor"

Aşkar, Manisa'da iyice hamam karşılandıklarını, değme muhtelif ihtiyaçlarının giderildiğini kaydederek, şöyleki konuştu:

"Buraya erişince insanoğlu bizi bağırlarına bastı, değme muhtelif ihtiyacımızı istikbal etmek düşüncesince seferber oldular. AFAD'a ve buradaki yurda yerleştikten sonraları değme biçimde araştırma görevlisi oldular. Burada o derece hamam ve içtenlikle yaklaştılar ki tığ zat gereksinimlerimizden baş döndürücü Hatay'da kalanlarımızı düşündük. Halen ruhumuz orada, dem alırken içimiz acıyor. Bu travmanın atlatılması, mütekait ve devir alacak."

Defne kazasından eşi, 9 yaşlarında kızı, 7 maaş ortak eş bebeği ile mevrut İsmail Daraoğlu da depremin peşi sıra bambaşka ortak aileyle beraberce Manisa'ya akla yatkın yola çıktıklarını, 11 ad 1+1 ev tuttuklarını anlattı.

AFAD'a eşya yaptırdıkları tam kaldıkları içtima sorulduğunu özetleyen Daraoğlu, "11 ad 1+1 dairede kalıyoruz diyince yurda yerleştirmeyi öneri ettiler. Bize de mantık geldi. Buradaki imkanlardan yararlanıyoruz. Sağ olsunlar bizi burada baş döndürücü güzel ağırlıyorlar, tek eksiğimiz yok. Allah razı olsun." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?