Dünya

Macaristan'dan düzensiz göçle mücadelede Türkiye'ye iane edilmesi çağrısı

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto, düzensiz göçle uğraş dair Türkiye'ye iane edilmesi icap ettiğini söyledi.

Macaristan'dan düzensiz göçle mücadelede Türkiye'ye iane edilmesi çağrısı
24-01-2022 17:53
Budapeşte

Belçika'nın başkenti Brüksel'de planlı Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı'na dahil olan Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, AB'nin, Afrika ve Orta Doğu politikalarını köklü müşterek biçimde değiştirmesi gerektiğini, hırçın hâlde AB'nin bu alanlarda çelim kaybedeceğini belirtti.

Szijjarto, AB'nin, şimdi aşırı Suriyeli ve Libyalı mültecinin ülkelerine dönebilmesi ve toy düzensiz muhacir dalgalarının engellenmesi düşüncesince emek harcaması icap ettiğini kaydetti.

Bakan Szijjarto, "Daha müşterek tomar Suriyelinin zat evine dönebilmesi düşüncesince Türkiye'ye iane edilmeli. Türkiye, toy muhacir dalgalarıyla dirlik karşıya kalmış olduğu takdirde 2016'da varılan muhacir mutabakatının bitmeme ettirilmesi zorlaşır." diyerek konuştu.

Szijjarto başkaca AB'nin, "düzensiz toprak kayması destelemek yerine" Orta Doğu ve Afrika'da güvenlik, tutum ve esenlik kalkınma programlarını desteklemesi icap ettiğini anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?