Dünya

Lukaşenko, Belarus’un günindi sınırlarına 30 binden aşkın er konuşlandığını bildirdi

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, ülkesinin gün batısı sınırlarına Amerika askeri karışma Polonya ve Baltık ülkelerinin 30 binden aşkın er ve tabanca konuşlandırdığını söyledi.

Lukaşenko, Belarus’un günindi sınırlarına 30 binden aşkın er konuşlandığını bildirdi
17-01-2022 13:39
Minsk

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Bağımsızlık Sarayı’nda askeri yetkililerle Belarus-Rusya eş askeri manevra planıyla ait derinti yaptı.

Son verilere göre, Polonya ve Baltık ülkelerinin Belarus sınırına 30 binden aşkın asker, donatı ve tabanca yerleştirdiğini aktaran Lukaşenko, Polonya’nın alana askeri donatı yerleştirmesi düşüncesince NATO’ya müracaatta bulunduğunu anlatım etti.

Lukaşenko, "Bu sebep yapılıyor? Bundan müşterek son çıkabilir. Ciddi müşterek şeye hazırlanıyorlar. En azından levent boylu müşterek şeye." ifadesini kullandı.

Polonya ve Baltık devletlerinde 8 ila 10 bin Amerika askeri var

Belarus’un batısındaki devletlerde Amerika birliklerinin varlığına da uyanıklık çekici Lukaşenko, "Polonya ve Baltık devletlerinde dönüşümlü adına 8 ila 10 bin Amerika askeri bulunuyor. Amerikalılar burada ne yapacak? Siz buraya uzaklardan geldiyseniz, bizi ve Rusya’yı 'askeri tatbikat, manevra yapıyoruz' diyerek niçin suçluyorlar? Bazı ‘ateşli’ kimseler açık açık muharebeye çağırma cihazı yapıyor." diyerek konuştu.

Ukrayna da sınırda güçlerini genişletiyor

Belarus’un cenup sınırlarındaki durumun da akıl donör olduğuna ayraç fail Lukaşenko, Ukrayna tarafında askeri birliklerde artım bulunduğunu söyledi.

Lukaşenko, "Ukrayna, sınırlarımızın yakınında millî kolcu birliklerini 'radikal milliyetçiler'den biriktirerek güçlerini genişletmeye bitmeme ediyor." ifadesini kullandı.

Lukaşenko, Ukrayna’nın Belarus sınırları yakınında hususi harekât düzenlemiş olduğu ve son alanına 10 bine DOĞRU er çekilmiş olduğu bilgisini paylaştı.

Belarus-Rusya eş askeri tatbikatı şubatta

Aralık 2021'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belarus’un garp ve cenup sınırlarında askeri manevra yapılması dair anlaştıklarını hatırlatan Lukaşenko, "Bugün Belarus balkonundan garp ve cenup sınırlarında ağırbaşlı askeri tatbikatlar yapmamız icap ettiğini görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Lukaşenko, tatbikatların Polonya, Baltık devletleri ve Ukrayna ile dirlik karşıya kalındığında makul müşterek yazı oluşturulmasına müteveccih yapılması icap ettiğini vurgulayarak ülkesindeki Rusya-Belarus eş tatbikatına şubatta başlayacaklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?