Dünya

Lübnanlı hayırseverler Suriye'deki depremzedeler düşüncesince 15 tır iane topladı

Lübnanlı aktivist Sarah Favvaz'ın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Suriye'deki afetzedeler düşüncesince başlatmış olduğu kampanya kapsamında 15 tır iane toplandı.

Lübnanlı hayırseverler Suriye'deki depremzedeler düşüncesince 15 tır iane topladı
14-02-2023 12:07
Beyrut

Merkez üssü Kahramanmaraş bulunan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Türkiye'de 10 ilin yanında Suriye'de yarısından dahası muhaliflerin kontrolündeki alanlarda de şişman dirilik yitirilmesine ve yıkıma defa açtı.

Deprem sonrasındaki görüntülerden etkilenen Lübnanlı aktivist Favvaz, başşehir Beyrut'ta 7 Şubat'tan itibaren üç çağ süreyle ayni iane kampanyasına önderlik etti.

Kampanyaya Lübnanlı hayırseverler şişman dayanak noktası verdi. Beyrut'taki müşterek garajda giysi, ayakkabı, battaniye, besin maddesi ve soy sop maması üzere gereksinimleri toplayan gönüllüler, eyyam devam eden müşterek uğraşla yardımları klasman etti.

Kendiliğinden gelişen iane kampanyası

AA muhabirine mütekellim aktivist Favvaz, Lübnan'ın coğrafi yakınlığı ve alana müteveccih yardımların az olması yardımıyla Suriye'deki depremzedeler düşüncesince iane topladıklarını söyledi.

Favvaz, "Depremin defa açmış olduğu dirilik ve servet kaybının aşırı şişman bulunduğunun anlaşılmasıyla kampanya kendinden başladı." dedi.

Kampanyanın bu denli dayanak noktası göreceğini kestirim etmediğini tamlayan Favvaz, Lübnanlıların az da olsa depremi hissettiğini ve depremzedelerle duygudaşlık kurduğunu, kampanyanın da bundan dolayı bu denli dayanak noktası gördüğünü düşündüğünü aktardı.

Kampanya kapsamında çabucak armağan toplamadıklarını, onlarca bireyin de armağan toplamak, birleşen yardımları derdest etmek düşüncesince fahri bulunduğunu anlatım fail Favvaz, yardımların, battaniye, kışlık elbise, ayakkabı, soy sop bezi ve besin maddelerine yoğunlaştığını kaydetti.

"Hedef ağız ağıza insan"

Yardım toplayan gönüllülerden anaokulu öğretmeni Cud Şehade, meslektaşlarıyla kampanyaya katılmaya değişmeyen verdiklerini, mektepli velilerinden de depremzedeler düşüncesince ayni ve nakdi iane topladıklarını anlatım etti.

Şehade, bağışların klasman edilerek yardımların kavuşması düşüncesince de çalıştıklarını belirterek, "Yaşanan felaketin ve acının büyüklüğü dolayısıyla maksat ağız ağıza insan." sanarak konuştu.

Herkesin insanca iane ve el birliği duygularıyla güç sarfiyat ettiğini aktaran Şehade, depremde yaşamını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acele onma diledi.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?