Sağlık

Lösemi hastası ıvır zıvır Eylül, asıl göze nakliyle tepme sefa yaşıyor

Afyonkarahisar'da lösemi hastası 6 yaşındaki Eylül, ablasından meydana getirilen menşe göze nakliyle sağlığına kavuşacak olmanın mutluluğuyla tepme neşe yaşıyor.

Lösemi hastası ıvır zıvır Eylül, asıl göze nakliyle tepme sefa yaşıyor
04-05-2022 12:29
Afyonkarahisar

İscehisar ilçesinde canlı İbrahim (34) ve Yasemin Göktaş çiftinin 4 çocuğundan bir tanesi bulunan Eylül, 5 yaşlarındayken katışıksız ayağının aksaması şikayeti ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Hastanesine götürüldü.

Tetkikler sonrası lösemi teşhisi konulmuş bulunan ve kimyasal otama tedavisine başlanan çocuğa rahatsızlığının ilerlemesi hesabına menşe göze nakli yapılmasına değişmeyen verildi.

Yapılan taramalar ve incelemeler kararı 6 yaşındaki Eylül'e, 8 yaşındaki ablası Ecem Su Göktaş'tan nakil yapılabileceği belirleme edildi.

Bayram evveliyat meydana getirilen nakille yaşama tutunan ıvır zıvır Eylül, bayrama henüz bahtiyar girdi.

"Ablasından meydana getirilen nakil Eylül'e neşe hediyesi oldu"

Baba İbrahim Göktaş, AA muhabirine, Eylül'ün rahatsızlığının ortaya çıkmasının peşi sıra baş döndürücü ağır eyyam geçirdiklerini söyledi.

Kızına ortak obje olabileceği korkusuyla bir aşırı geceleyin gözüne hab girmediğini özetleyen Göktaş, şöyleki konuştu:

"Yapılan nakil bizlere tekme neşe yaşattı. Ablasından meydana getirilen nakil Eylül'e en manalı neşe hediyesi oldu. Rahat ortak soluk aldık. İki ahi birbirlerini baş döndürücü seviyorlar. Bazen günde ilkokul kez Afyonkarahisar merkeze hastaneye gittiğim oluyor. Bu süreçte hem ego hem dallar baş döndürücü pimpirik olduk. Çocuklara henüz ağır oldu. Zor ortak süreçten geçtik. Kızım sağlığına kavuşsun, Allah'ın izniyle bütünü geçer."

Abla Ecem Su Göktaş da kardeşinin derinliğine süredir otama gördüğünü belirterek, "Kardeşim elleme olacak inşallah. Onu baş döndürücü özledik. Kardeşimle baş döndürücü elleme oyunlar oynardık. Bir an evvel iyileşip eve dönmesini istiyorum. Nakil bizim en iri bayramımız oldu. Bu bayramı neşe üzere yaşıyoruz." dedi.

"Önümüzdeki günlerde taburcu edip, ayaktan tedavisine başlayacağız"

AFSÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi Bilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Eker, Eylül'ün faziletli riskli ortak lösemi çeşidi rahatsızlığının bulunduğunu belirtti.

Nakil yapılmazsa nüksetme ihtimali faziletli bulunan ortak adalet için savaşım verildiğini vurgulayan Eker, "Nakil evveliyat familya içre kusursuz mevzun donör olup olmadığını araştırdık. Ablasının kusursuz mevzun donör bulunduğunu gördük. Ablasından aldığımız menşe hücreyi naklettik. Bu süreçte enfeksiyon üzere nice problemle savaşım ettik. Çok şükür hepsinin üstesinden geldik. Çok elleme ortak tedavi, ihtimam dönemini geçtikten sonradan mızrap iliği de çalışıp, üretmeye başladı. Eylül'ü inşallah gelecek günlerde taburcu edip, ayaktan tedavisine başlayacağız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?